1 av 3
- Foto: TV4
2 av 3
- Foto: TV4
3 av 3
- Foto: TV4

Skivproducenter drar i Amanda P

Nyheter24 kan nu berätta att skivproducenter och låtskrivare har börjat rycka i den unga idolen Amanda Persson - efter hennes framträdande i tisdagens Idol 2011.


Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

Under tisdagens kval av Idol 2011 gjorde Amanda Persson, 16, stor succé i juryns bok - men blev ratad av svenska folket. Nu kan Nyheter24 berätta att flertalet skivproduceneter och låtskrivare redan drar i den unga talangen.

Det var under Amanda Perssons framträdande med Paramore-låten "Decode" i tisdagens direktsända kval som svenska folket skrällröstade och skickade vidare Amanda Fondell - trots juryns lovord för hennes namne.

Efter utslagningen var det en uppenbart besviken Amanda P som mötte Nyheter24.

– Det är ganska tomt just nu. Man vill ju ha den där platsen. Jag tror att jag föll på låten - den var kanske för hård och argsint, och jag gick på ganska mycket. Får jag ett wildcard så ska jag satsa på en gladare låt.

"En självklar stjärna"

Men särskilt ledsen är det inte säkert att Amanda P behöver vara länge till. För även om hon inte lyckas knipa ett av juryns åtråvärda wildcards på fredag, så behöver inte loppet vara kört.

Nu har det nämligen uppdagats att flera skivproducenter har börjat rycka i den unga idolen - redan efter tisdagens framträdande.

– Skivproducenter och låtskrivare sms:ade mig som galningar ikväll och frågade "Amanda Persson, när får man träffa henne?". I skivbranschen berör hon - där är hon en självklar stjärna, berättar juryns Alexander Bard för Nyheter24.

– Den looken, styligen och det performance hon levererade var snudd på världsklass. Jag och Pelle (Lidell) hade kunnat ta hit en A&R-snubbe (den som plockar ut artister på skiv- eller musikbolag, red.anm.) från London - han hade signat henne på kuppen.

"För cool och kreddig"

Vad som lockar med 16-åriga Amanda är hennes tuffa framtoning.

– De är impade av en tjej med enorm karisma och en fantastisk röst och integritet.

– Det är möjligt att Amanda var för cool och kreddig för att gå hem i stugorna, men jag tycker att hon ska fortsätta att vara kompromisslös, avslutar Bard till Nyheter24.

Amanda P:s tolkning av "Decode":

Amanda%20Persson%20-%20Decode

/
/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.