1 av 3
- Foto: TV4
2 av 3
- Foto: TV4
3 av 3
- Foto: TV4

Efter Bards elaka påhopp: "Gjorde fan ont"

19-årige Tony Weseth blev kallad "en pissande giraff" av juryns Alexander Bard i onsdagens Idol - något som tog hårt på den unga talangen.


Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

Under onsdagens Idol 2011 fick 19-årige Tony Weseth en rejäl kalldusch av juryn, efter sitt framträdande med Gavin DeGraws "In love with a girl".

Juryns Alexander Bard gick längst av alla i sin kritik.

– Detta blir rock'n'roll i karaokebaren, med väldigt mycket deodorant, sammanfattade han idolens framträdande som.

Men det skulle inte sluta där.

– Det blir inte så intressant att se en kille som står på scenen och ser ut som en pissande giraff med ett ben i luften.

Efter den svidande kritiken var Tony nedstämd och tyngd.

– Juryn var hårda i dag, riktigt hårda. De gick igång så jävla hårt, och det gjorde faktiskt ondare än jag trodde, berättar han för Nyheter24.

– Jag tänkte innan att det bara är fyra personer som tycker saker, och att jag skulle låta det glida av ganska lätt, men det gjorde fan ont alltså.

"Såg töntigt ut"

När juryns Alexander Bard möts av idolens starka reaktion slår han snabbt bort det och förklarar att kritiken inte var riktat till Tony som person, utan till hur han såg ut på scenen.

– Jag försökte bara hitta ord för att beskriva vad jag såg. För hans rörelsemönster var inte ballt, det såg töntigt ut, förklarar Bard för Nyheter24.

– När någon omedvetet ser komisk ut när de går ut på scenen - då tappar de sin coolhet.

"Inte mobbningsteve"

Tidigare år har stark kritik riktats mot Idol, som flertalet gånger har kallats för vuxenmobbning. 

– Jag tycker inte att det är mobbningsteve, för kidsen här vet vad som väntar. De som har kommit hit kan knappast klaga - de ska klara kritiken, förklarar Bard.

I framtiden verkar det dessutom som att vi kan vänta ännu hårdare nypor från juryns så kallade "Lucifer".

– Jag tyckte faktiskt att jag var för snäll i kväll, avslutar Bard.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!