Stockholm

Magsjuka & privat strul - därför tappade de text

. Foto: ANDERS WIKLUND/Scanpix/Kollage

Tre idoler tappade under fredagen texten till sina låtar i Idol 2011, och fick massiv kritik av såväl jury som tittare. – Det blev kaos i huvudet, berättar Linni Barresjö för Nyheter24.


Läs mer
Idol på Twitter

Proffsigt var annat än vad tittarna tyckte att gårdagens avsnitt av Idol 2011 var. På Twitter uppnåddes nära nog lynchstämning när svenska låtar tolkades, gjordes om och glömdes bort.

@Nyblad: Årets Idoler är hämtade från förskolan. Ingen kan sjunga, ingen är unik och ingen kan texterna. Spår en dyster framtid för alla.
 

@filippagholm: Detta suger ju fettma
 

@fellebooi: hur FAN kunde linni klara sig denna veckan? mutor? röstfusk? skandal!!!!!


@Drugge4: Inatt så drömde jag att jag vann #Idol. Inte så konstigt, mitt knep var att komma ihåg texten. Ok, jag blev tvåa..vinnare är..... #AmandaF


@parisaamiri: Fritidsgårdsnivå

Idol 2011 bjöd under fredagskvällen på en rad rejäla magplask, och juryn dömde ut flertalet av deltagarna som lata och oproffsiga.

Inte mindre än tre idoler tappade text - och 16-åriga Linni Barresjö gjorde det kanske mest av alla, när hon missade verserna till Eric Amarillos sommarplåga Om sanningen ska fram (Vill du ligga med mig då?).

Efter sändningen är Linni tagen av situationen - och den sjukdom hon bär på.

– Jag mår inte så bra. Jag är magsjuk. Det började under morgonen och sedan kom febern mitt på dagen, berättar hon för Nyheter24.

– Innan jag kom ut på scenen så satt texten präntad. Men sen var den bara borta. Det enda man tänker på att man måste hitta texten snabbt och då blir det ännu mer kaos i huvudet. Man blir verkligen stressad.

"Har med mitt privatliv att göra"

Även André Zuniga Asplund, 17, tappade låtrader - till sin tolkning av Daniel Adams-Rays "Lilla Lady".

– Vissa veckor är man i toppform, andra inte. Man får leva med det. Jag vet inte vad som hände. Jag har varit trött och det har hänt en massa saker utanför som har med mitt privatliv att göra. Det har ju stört såklart, förklarar han.

– Men det spelar ingen roll, jag sjunger ändå. Jag tänkte inte direkt stanna och inte sjunga vidare.

"Får dölja det proffsigt"

Sist ut av texttapparna var Robin Stjernberg, 20, som dock räddade situationen med att lägga in en egen textrad till Timbuktus "Alla vill till himmelen men ingen vill dö".

– Jag hittade på lite i stället, och det gick ju bra. Jag mådde inte ens dåligt, för det blev en show. Man får dölja det lite proffsigt.


Se Linnis jobbiga minuter på scen:

Linni%20Barresj%C3%B6%20-%20Om%20sanningen%20ska%20fram

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.