- Foto: ANDERS WIKLUND/Scanpix/Kollage

Magsjuka & privat strul - därför tappade de text

Tre idoler tappade under fredagen texten till sina låtar i Idol 2011, och fick massiv kritik av såväl jury som tittare. – Det blev kaos i huvudet, berättar Linni Barresjö för Nyheter24.


Idol på Twitter

Proffsigt var annat än vad tittarna tyckte att gårdagens avsnitt av Idol 2011 var. På Twitter uppnåddes nära nog lynchstämning när svenska låtar tolkades, gjordes om och glömdes bort.

@Nyblad: Årets Idoler är hämtade från förskolan. Ingen kan sjunga, ingen är unik och ingen kan texterna. Spår en dyster framtid för alla.
 

@filippagholm: Detta suger ju fettma
 

@fellebooi: hur FAN kunde linni klara sig denna veckan? mutor? röstfusk? skandal!!!!!


@Drugge4: Inatt så drömde jag att jag vann #Idol. Inte så konstigt, mitt knep var att komma ihåg texten. Ok, jag blev tvåa..vinnare är..... #AmandaF


@parisaamiri: Fritidsgårdsnivå

Idol 2011 bjöd under fredagskvällen på en rad rejäla magplask, och juryn dömde ut flertalet av deltagarna som lata och oproffsiga.

Inte mindre än tre idoler tappade text - och 16-åriga Linni Barresjö gjorde det kanske mest av alla, när hon missade verserna till Eric Amarillos sommarplåga Om sanningen ska fram (Vill du ligga med mig då?).

Efter sändningen är Linni tagen av situationen - och den sjukdom hon bär på.

– Jag mår inte så bra. Jag är magsjuk. Det började under morgonen och sedan kom febern mitt på dagen, berättar hon för Nyheter24.

– Innan jag kom ut på scenen så satt texten präntad. Men sen var den bara borta. Det enda man tänker på att man måste hitta texten snabbt och då blir det ännu mer kaos i huvudet. Man blir verkligen stressad.

"Har med mitt privatliv att göra"

Även André Zuniga Asplund, 17, tappade låtrader - till sin tolkning av Daniel Adams-Rays "Lilla Lady".

– Vissa veckor är man i toppform, andra inte. Man får leva med det. Jag vet inte vad som hände. Jag har varit trött och det har hänt en massa saker utanför som har med mitt privatliv att göra. Det har ju stört såklart, förklarar han.

– Men det spelar ingen roll, jag sjunger ändå. Jag tänkte inte direkt stanna och inte sjunga vidare.

"Får dölja det proffsigt"

Sist ut av texttapparna var Robin Stjernberg, 20, som dock räddade situationen med att lägga in en egen textrad till Timbuktus "Alla vill till himmelen men ingen vill dö".

– Jag hittade på lite i stället, och det gick ju bra. Jag mådde inte ens dåligt, för det blev en show. Man får dölja det lite proffsigt.


Se Linnis jobbiga minuter på scen:

Linni%20Barresj%C3%B6%20-%20Om%20sanningen%20ska%20fram

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .