Idol-Robin: "Skulle kvitta om jag var döende"

- 17/11/2011, 07:53 -
1 av 2

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

2 av 2

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Robin Stjernberg har drabbats av lunginflammation och får ladda inför fredagens utmaning från sängen.

Robin Stjernberg har i veckan bloggat om att han hostat och haft feber. I tisdags tvingades Idol-deltagaren uppsöka sjukhus, där läkarna kunde konstatera att han drabbats av lunginflammation.

– Det började redan i lördags, då jag började få feber och även frossa på natten. Sedan började jag hosta på söndagen och har haft feber tills nu. Nu mår jag bättre men inte jättebra, förklarar en hostig Robin när Nyheter24 når honom.

Men trots detta är Robin fast besluten att stå på scenen i Linköping på fredag.

– Jag kommer att gå upp på scenen - i det här läget kvittar det om jag skulle döende. Jag kanske får värsta panikhostan, för det är klart att jag hostar även när jag sjunger. Och det är jobbigt att andas.

Smittad av André

Under hösten har sjukdomarna avlöst varandra i Idol, och värst drabbad under säsongen har deltagaren André Zuniga varit, som innan han åkte ur tävlingen förra veckan hann ta sig igenom tre antibiotikakurer.

Och det råder inga tvivel om varifrån Robins sjukdom härstammar. Det var alltså den goda Idol-kollegan André som han blev smittad av.

– Ja, det har jag blivit. Helt klart.

"Folk är skeptiska"

Men trots att Robin har legat ensam och sjuk på hotellrummet, så är han optismistisk inför fredagens utmaning. Låtarna som ska framföras i Cloetta Center i Linköping är Bohemian Rhapsody och Pride.

– Folk är väldigt skeptiska. Och visst, till artistansvarige gnäller jag och mår dåligt, men utåt är jag alltid glad.

– Jag ser verkligen jättemycket fram emot fredag, avslutar han till Nyheter24.