Vägrar släppa fansen nära

- 25/11/2011, 16:24 -
1 av 3

Patrik Österberg/All Over Press

2 av 3

Patrik Österberg/All Over Press

3 av 3

Patrik Österberg/All Over Press

Idolen Amanda Fondell börjar tröttna på närgångna fans och ständig uppmärksamhet. – Jag försöker bita ihop, men det är svårt. "Idol" styr så mycket, säger hon till Nyheter24.

"Idol"-karusellen snurrar nu snabbare än någonsin, och för de fyra kvarvarande idolerna börjar livet på turnévägarna ta ordentligt på krafterna.

Efter veckor av signeringar och fanträffar har 17-åriga Amanda Fondell börjat tröttna på att visa upp sig och alltid vara tillgänglig för fansen.

– Det är ju fansen som tycker om mig och röstar fram mig, så då ska man ju vara tacksam. Och man kan ju inte leva utan fans om man ska vara i musikbranschen. Men jag är ju ganska privat som person och vill att fansen ska tycka om min musik och inte den jag är som person, förklarar Amanda för Nyheter24.

– Jag vill gärna ta avstånd och att fansen inte ska komma för nära. Jag vill ha ett vanligt liv utan att jag måste anpassa mig. Jag vill bara vara mig själv och göra musik.

Vill inte blotta sig

Men att leva ett liv i skymundan från efterhängsna fans och ständig uppmärksamhet är inte det lättaste som idol.

– Det finns så mycket saker som inte ni vet, som bara rör oss. Det är saker som är väldigt privat, och jag är en person som inte vill blotta mig för mycket.

– Men det går inte alltid enligt mina planer, och särskilt inte i "Idol". Jag försöker bita ihop så gott jag kan, men det är svårt - "Idol" styr så mycket.

"Går till en viss gräns"

Uppmärksamheten inkräktar inte enbart på Amandas liv. Även hennes familj har fått sin beskärda del av surret kring "Idol"-cirkusen.

- De får ju också mycket uppmärksamhet, men de tycker att det är kul. Jag tycker också att det är kul, men för mig är det till en viss gräns, avslutar Amanda.