Onsdag 19 Jan
Stockholm

Amandas hemliga plan - bildar duo med bästisen

Alexander Bard är säker - ingen kan sätta sig på "La Fondelle".
1 av 3
Alexander Bard är säker - ingen kan sätta sig på "La Fondelle". Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Pelle Lidell  är inte säker på att Amanda får igenom sin plan, även om han själv gillar idén.
2 av 3
Pelle Lidell är inte säker på att Amanda får igenom sin plan, även om han själv gillar idén. Foto: All Over Press/Patrik Österberg
Amanda har redan planerat sin framtid, och är bestämd. – Jag ska ha det som jag vill, säger hon till Nyheter24.
3 av 3
Amanda har redan planerat sin framtid, och är bestämd. – Jag ska ha det som jag vill, säger hon till Nyheter24. Foto:

Nyheter24 kan nu berätta att Amanda Fondell tänker ta vara på sin "Idol"-seger genom ett samarbete med sin bästa vän. Nu ska hon och jämnåriga Linnea nå framgång med sin duo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Amandas vinst

Läs mer om Amandas "Idol"-seger mot 20-årige Robin Stjernberg i fredagens final i Globen. Inför en fullsatt arena vann hon - och hennes fantastiska sockervaddsfrisyr - över den skånske konkurrenten med 52% av rösterna.

När skivkontraktet med skivbolaget Universal Music och segern i "Idol 2011" nu är i hamn så har vinnaren Amanda Fondell, 17, en redan färdig plan för sin fortsatta karriär. Nu bildar hon duo tillsammans med bästa vännen och tremänningen Linnea Nilsson, 17.

– Ja, så är det. Vi kommer att blanda en del mellan mig som soloartist och oss två ihop, förklarar Amanda för Nyheter24.

Planen kommer att sättas i verket så snart Amanda har släppt sin soloplatta.

– Vi har pratat jättemycket om det och har många planer. Hon kommer inte att släppa mig nu, berättar Linnea.

Sedan tolvårsåldern har Amanda och Linnea gjort musik tillsammans - där de skriver egna låtar och sjunger covers. Den stil som duon nu kommer att köra liknar, enligt Linnea, det som Amanda har visat upp under "Idol"-säsongen. 

– Vi vill göra vår grej och skiter lite i vad folk tycker. Just nu vill vi bara ut och spela och köra järnet.

"Inte Amandas beslut"

Men ännu är Amanda alltså kopplad till Universal Music, där hon ska släppa sin debutplatta och vara kontrakterad under en längre tid. Men om skivbolaget tror att de enväldigt kan fatta besluta om Amandas framtid så har de fel - hon gör vad som krävs för att få gå sin egen väg.

– Ja, shit, jag ska ha det som jag vill, säger hon till Nyheter24.

Universals representant i "Idol"-juryn, Pelle Lidell, förklarar att man gärna diskuterar Amandas planer, men att det inte är hugget i sten att hennes närmsta framtida är i en duo.

– Det låter ju skitcoolt, men det är inte mitt eget beslut och det är inte heller Amandas beslut till hundra procent så länge som hon är under kontrakt.

– Det handlar om vad vi tillsammans ska göra. I och med att "Idol"-formatet är som det är så måste vi ut med en soloplatta först.

"Vågar säga fuck you"

Men att skivbolaget skulle vinna eventuella fejder mot fröken Fondell har juryns Alexander Bard svårt att se.

– Hon kommer att göra sin egen grej, hon är sådan som person. Det är en riktig artist - som vågar säga "fuck you" och "du kan säga vad du vill - jag skiter i vad du säger".

– Universal kommer inte att kunna sätta sig på henne - då säger hon "fuck you" till dem direkt. Nina Persson i The Cardigans är ett sådant exempel på söta, timida tjejer som man tror att man kan manipulera men så blir det pannkaka direkt i stället.

/
TV4
Kommentera
Kopiera länk
Dela