Robin Stjernberg föll på mållinjen. Anledningen? Det vet både han själv och juryn..
Robin Stjernberg föll på mållinjen. Anledningen? Det vet både han själv och juryn.. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Så nära var Robin vinsten

Fredagens "Idol"-final blev en nervpärs in i det sista, där segern slutligen tilldelades Amanda Fondell. Men vad var det egentligen andraplacerade Robin Stjernberg föll på? Det vet både juryn och idolen själv.


Amandas vinst

Läs mer om Amandas fantastiska "Idol"-seger mot 20-årige Robin Stjernberg i fredagens final i Globen. Inför en fullsatt arena vann hon - och hennes fantastiska sockervaddsfrisyr - över den skånske konkurrenten med 52% av rösterna.

Och nu är planerna klara för Amanda - som just avslöjat att hon bildar duo med bästa vännen Linnea. Läs mer om Amandas hemliga projekt här!

Ett fullsatt Globen höll under fredagskvällen andan då programledaren Pär Lernström sakta sprätte guldkuvertet och deklarerade Amanda Fondell, 17, som vinnare av "Idol 2011".

Men Amandas kamp mot 20-årige stortalangen Robin Stjernberg var inte avgjord förrän in i det sista, och när räkneverken stannats kunde en knapp seger tilldelas gårdagskvällens juryfavorit Amanda. Hon vann med 52% av rösterna, mot Robins 48%.

Men resultatet hade mycket väl kunnat varit det omvända.

– Jag saknade Robins energi i kväll och det var nog där de sista två procenten försvann. Jag fick sms av vänner under programmet som undrade varför det inte glödde om Robin. Hade haft den där extra energin så hade han nog vunnit, förklarar juryns Anders Bagge för Nyheter24, och får medhåll av jurykollegan Pelle Lidell:

– Han såg till och med uppgiven ut i sin tredje låt. Jag blev förvånad eftersom han hela tiden säger att han fightas. Han har ju Zlatan-generna i sig, men det visade han inte alls.

"Hade ingen kärlek"

Robin vet själv vad som saknades för att han skulle få höja segerbuketten mot taket.

– Jag hade förmodligen vunnit om det hade gått bättre i kväll. Jag skulle kunna gå bakom scenen och härja och skrika "fan vad dåligt detta var", men jag ser det som att allt har en mening.

– Min röst var inte igång och mitt mindset var lång ifrån där. Jag lös inte och jag hade ingen kärlek. Jag vet inte varför.

Att energinivån var körd i botten kände den unge idolen redan innan han äntrade scenen.

– Det märktes när jag inte var nervös - för det krävs det att man är. Jag kände lite att jag kommer få arbeta med musik oavsett vad, eftersom jag är så driven som person.

"Inte synd om honom"

Framtidsplanerna - de är redan satta.

– Jag flyttar upp till Stockholm i februari och sedan är det bara musik som gäller. Jag är sugen på att börja jobba nu.

Ska man tro Anders Bagge går det ingen nöd på den talangfulle hässleholmaren, som har ett par roliga år att se fram emot i musikbranschen.

– Ja, det är inte direkt synd om honom. Talangen som han har besitter inte många i det här landet. Det kommer att gå bra för honom.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!