Alexander Bard anmäld för sexuttalanden i Idol – nu agerar TV4

- 16/10/2013, 20:53 -
Bard menar att det var ett skämt.
1 av 3

Bard menar att det var ett skämt.

TT

TV4 har haft interna diskussioner om uttalandet.
2 av 3

TV4 har haft interna diskussioner om uttalandet.

TT

Alexander Bard har tidigare kritiserats för sina drogåsikter.
3 av 3

Alexander Bard har tidigare kritiserats för sina drogåsikter.

Sju anmälningar till Granskningsnämnden. Det är vad Idol-jurymedlemmen Alexander Bard skrapat ihop sedan fredagens program. Nu väljer TV4 att agera mot Bard.

STOCKHOLM.

– Det står hårt mot slutet mellan Jens (Hult) och Miriam (Bengtsson). Jag vill nog ligga med båda två om jag ska vara ärlig.

Så sa jurymedlemmen Alexander Bard under fredagens Idol. Uttalandet har fått arga tittare att skicka in hela sju anmälningar till Granskningsnämnden. Enligt anmälarna kan det jämföras med sexuella trakasserier och andra menar att det är "ord som inte får förekomma i familjeprogram".

"Det blir tråkig teve"

Men Bard själv menar att folk "borde skaffa sig lite humor".

– Jag är uppriktigt ledsen för att folk inte fattar skämtet. Jag är jätteledsen för att folk anmäler mig till Granskningsnämnden. Och jag tycker att det är lite jobbigt. Jag kan bara beklaga att man inte fattar skämtet. Det blir för tråkig teve om det bara ska vara politiskt korrekta uttalanden, säger han till Aftonbladet.

TV4 bekräftar att Bards uttalande har resulterat i diskussioner internt. Pelle Porseryd, exekutiv producent för Idol, förklarar att det handlade om ironi men landade fel.

 Liknande uttalanden kommer inte att förekomma framöver. Vi ber om ursäkt för att vissa kan ha tagit illa vid sig, skriver Porseryd i ett sms till Aftonbladet.