Rapparen Einár sköts till döds i oktober 2021
Rapparen Einár sköts till döds i oktober 2021 - Foto: Jessica Gow/Erik Simander/TT

Plötsliga ändringen på Einárs Instagram – fyra månader efter mordet

I oktober förra året sköts rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i Hammarby Sjöstad. Nu, fyra månader efter hans död, har det skett en uppdatering på hans Instagram.


Kvällen den 21 oktober sköts 19-årige rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i södra Stockholm.

Han lämnade en stor sorg över hela Sverige och polisen arbetar fortfarande med att reda ut vilka som mördade artisten. I veckan släpptes nya uppgifter i polisens kartläggning om vart de misstänkta skyttarna flydde efter mordet på Einár.

Vill du läsa ikapp om fallet? Här kan du ta del av Nyheter24:s sammanfattning.

Einár och flickvännen Alexandra. Foto: Instagram

Einár sörjs av flickvännen Alexandra Torgrip

Sedan Einárs bortgång har han hyllats av både branschkollegor, fans och familjemedlemmar. En av dem är hans flickvän Alexandra Torgrip, 20, som lagt ut flera inlägg tillägnade sin avlidne pojkvän.

"Min saknad för dig är obeskrivlig och jag kommer aldrig kunna acceptera att du inte lever kvar med mig. Alla minnen vi skapat och alla vi hade kvar att uppleva, men inte mer hann", skrev Alexandra på Instagram en vecka efter Einárs död.

I december förra året delade hon med sig av ett röstklipp från 2019, där Einár skickar henne en romantisk hälsning. 

Den plötsliga ändringen på Einárs Instagram

Idag har det gått exakt fyra månader sedan rapparen Einár blev mördad. En vecka innan sin död, den 14 oktober, la han ut vad som kom att bli hans sista inlägg på Instagram. Det är en promovideo för låten "Fast här i trakten", som släpptes dagen därpå. 

Och det inlägget kommer förbli det sista på Einárs konto – för under måndagen omvandlades hans konto till ett minneskonto. Därför har textraden "Vi minns"-lagts till i hans profil. 

Foto: Instagram

Det betyder således att nya låtsläpp, som spelades in innan hans död, inte kommer annonseras på Einárs egna konto. Anhöriga som eventuellt har tillgång till hans inloggningsuppgifter kommer inte heller kunna göra uppdateringar till minne av Nils Einár Grönberg från hans egna konto. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!