Nils Grönberg och polisbilar
Polisen har kartlagt Einárs mördares flyktväg. - Foto: Jessica Gow/TT och Christine Olsson/TT

Polisens kartläggning – så flydde Einárs mördare

Den 21 oktober sköts rapparen Einár till döds i Hammarby sjöstad. Polisen har lyckats kartlägga de två misstänkta männens flyktväg, och behöver nu allmänhetens hjälp med ytterligare spår.


Den 21 oktober sköts den 19-årige rapparen Nils Grönberg, som gick under artistnamnet Einár, till döds i Hammarby Sjöstad. Nils Grönberg och två andra rappare ska ha blivit jagade in på en innergård, där han sedan mördades. 

De två misstänkta gärningsmännen beskrivs som mörkklädda, maskerade och uppskattningsvis 170 centimeter långa, rapporterar Expressen. 

Polisen söker efter tips från området där Einár mördades 

Polisen skriver nu på sin hemsida att de har kartlagt gärningsmännens flyktväg efter mordet. Detta med hjälp av bland annat vittnesuppgifter. 

Den flyktväg som polisen har lyckats kartlägga är fram till området under Södra länken nedanför Sickla sluss, där de rörde sig på den norra sidan av kanalen vid utkanten av parkeringen vid Bauhaus. 

Nu söker polisen efter tips från området, för att kunna kartlägga vidare. Alla iakttagelser i området vid 22:45-23:00 kvällen mordet ägde rum är av intresse för polisen. Alla som har befunnit sig i området kring Bauhaus eller på gångvägarna längs Sickla kanal, både på den norra eller södra sidan, kan sitta på värdefull information. 

Tidigare vittne tror sig ha mött mördarna 

Expressen har tidigare skrivit om ett vittne som mötte två maskerade personer vid bron till Sickla kanal. Vittnet tror att det kan ha varit de som mördade Nils Grönberg. 

– De verkade lugna och målmedvetna. Det var en känsla som fick mig att vända mig om och titta efter dem men när jag gjorde det hade de redan försvunnit, berättade vittnet då, enligt Expressen.  

Högintressant person gripen för annat brott 

Aftonbladet rapporterade tidigare om att en man som polisen har haft span på med anledningen av mordet på Nils Grönberg, nyligen greps för ett annat grovt brott. Läs mer här. Men än så länge är ingen gripen misstänkt för mordet på Nils, "Einár", Grönberg, skriver Expressen.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.