Per Morberg en av Sveriges mest välkända tv-kockar
Per Morberg en av Sveriges mest välkända tv-kockar - Foto: Leif R Jansson/Anders Wiklund/TT

Tv-kocken Per Morbergs lyxlön – så mycket tjänar han

Den mångsysslande tv-kocken Per Morberg har gjort sig känd för sin passionerade, välsmakande och lite svettiga matlagning. Att han kan skratta hela vägen till banken kommer nog inte som en överraskning för särskilt många.


Han har släppt kockböcker, designat förkläden, sålt kaffe, gjort roller i stora filmer och programlett tio säsonger av det egna matlagningsprogrammet "Vad blir det för mat?". Ja, nämn något som kocken Per Morberg, 61, inte gjort. 

Att han har det rätt gott ställt på den ekonomiskt fronten kommer nog inte som en överraskning för så många – men hur mycket rör det sig om?

Foto: Anders Wiklund/TT

Så hög lön har Per Morberg

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Per Morberg en fastställd förvärvsinkomst på 535 500 kronor under inkomståret 2020. 

Det ger honom en härlig månadslön på 44 625 kronor. 

Miljonregn i Per Morbergs bolag

Men det stannar inte där. Per Morberg är dessutom verksam i tre aktiebolag som sysslar med bland annat lokaluthyrning, producerande verksamhet i radio, tv och bokform, catering och försäljning av glögg och stekhällar.

Foto: Leif R Jansson/TT

Och den mångsysslande verksamheten lönar sig, visar uppgifter från Alla Bolag. 

Under 2021 omsatte aktiebolagen drygt 2,6 miljoner kronor. Företagen har totala tillgångar på strax under 15 miljoner kronor. 

Det går bra nu!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!