Idag är det sex månader sedan rapparen Einár mördades
Idag är det sex månader sedan rapparen Einár mördades - Foto: Claudio Bresciani/TT/Instagram

Hov1-rapparens starka ord om Einár: "Inspirerade många"

På halvårsdagen efter sin död hyllas rapparen Nils "Einar" Grönberg av branschkollegan Ludwig Kronstrand, känd från gruppen Hov1.


Idag, 21 april, har det gått ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd på den skyddade hemadress han bodde på blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han försökte fly från skotten i en intilliggande port, men där fungerande inte hans nyckelbricka. 

Foto: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Sen sköts Einár till döds på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen. Den välkände rapparen lämnade en stor sorg över hela Sverige och polisen arbetar fortfarande med att reda ut vilka som mördade honom.

Vill du läsa ikapp om fallet så har Nyheter24 skrivit en sammanfattning här.

Hov1-rapparens hyllning till Einár

Einárs död har sörjts av såväl nära och kära, som fans och branschkollegor. På halvårsdagen för hans död hyllas och hedras han på flera håll i sociala medier. 

Delar av Hov1 utanför Katarina Kyrka, strax innan Einárs begravning. Foto: TT

I P3 intervjuas Hov1-rapparen Ludwig Kronstrand under torsdagseftermiddagen. Han och de övriga gruppmedlemmarna Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson släppte succélåten "Gamora" tillsammans med Einár i mars 2021 – och saknaden efter den avlidne rapparen beskriver han som stor.

"Han var så otroligt jävla snabb och duktig", säger Kronstrand i P3 och fortsätter:

"Han inspirerade många att vara sig själva och göra sin egen grej."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!