Polisen har hållit 336 förhör.
Polisen har hållit 336 förhör. - Foto: Jessica Gow/TT, Fredrik Sandberg/TT

Polisen har en tydlig bild av mordet på Einár – hållit över 330 förhör

Polisens arbete med att hitta vilka som mördade rapparen Nils "Einár" Grönberg fortsätter. I en intervju med Nyheter24 berättar polisen att det hållits över 330 förhör.


Den 21 oktober 2021 skakades Sverige efter att beskedet om att den 19-årige rapparen Nils "Einár" Grönberg skjutits till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Polisen har arbetat febrilt sedan dess för att reda ut vilka som är skyldiga till mordet.

Bildkälla: Erik Simander/TT

Einár flydde för sitt liv

Saker blir klarare och klarare för polisen. Vad som är säkert är att Einár ska ha flytt för sitt liv bara sekunder innan mordet, som även kom att kallas för en "ren avrättning". Mer information om det kan du läsa om här.

Einár levde med en hotbild

Sedan dess har uppgifter om att Einár ska ha blivit förråd av en person han litade på kommit in. Polisen har också beslagtagit en telefon och fått information om att rapparen under sin sista tid i livet levde med en hotbild.

Einár kan ha mördats av en torped

Den senaste informationen som inkommit är polisens teori om att Einár blev mördad av vad polisen internt kallar för en "torped". Mer om det kan du läsa här.

Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

"Hållits 336 förhör"

Sedan mordet på den unga rapparen har polisen haft flertalet förhör med olika personer.

I en intervju med Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, går utredningen framåt:

– Utredningen du frågar om håller en fortsatt stadig kompasskurs, åt samma håll som den pekat en längre tid.

Eriksson berättar för Nyheter24 att polisens utredning gett en tydlig bild av vad som hände före och under brottstillfället.

– Tills idag har det hållits 336 förhör i utredningen, avslutar Mats Eriksson.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!