Claes Malmberg, 61, drabbades av prostatacancer 2020
Claes Malmberg, 61, drabbades av prostatacancer 2020 - Foto: Anders Wiklund/TT/Stella Pictures

Claes Malmbergs ord om sexlivet efter svåra sjukdomen: "En lesbisk partner"

För två år sedan diagnostiserades skådespelaren Claes Malmberg, 61, med prostatacancer. Idag mår han bättre, men lever fortfarande med men från sjukdomen.


Kort efter att pandemin brutit ut drabbades skådespelaren och komikern Claes Malmberg, 61, av prostatacancer – en diagnos som upptäcktes av en ren slump. 

En vän uppmanade Claes att söka vård, och en läkare kunde därefter slussa honom vidare till en urolog för vidare provtagning.

Cancern upptäcktes, och tack vare en privat sjukförsäkring Malmberg inte ens visste att han hade kunde han opereras bara ett par veckor senare, trots den belastade vårdsituationen. 

Claes Malmberg, 61. Foto: Stella Pictures

Tillfrisknade - men lever med men efter cancern

Två år senare mår Claes Malmberg bättre och går på regelbundna kontroller. 

Sedan operationen i prostatan är han impotent, och i "Fördomspodden" berättar han att sexlivet med flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva ändrats en hel del sedan han fick diagnosen.

– Jag brukar säga det nu till min flickvän att vi har inte ett heterosexuellt förhållande utan hon får se mig som en lesbisk partner numera. Och så får vi försöka ta oss igenom det tills man kommer till en punkt där allt det där återbildas igen, säger Claes Malmberg i Fördomspodden.

Claes Malmberg: "En dag står den kanske"

Han anser det vara viktigt att upplysa om de sexuella konsekvenserna med prostatacancer för att minska känslan av skuld och sorg hos de som tillfrisknat.

– Allting går att lösa i dag men det är klart att det är lite besvärligare, men det är som det är. Vissa saker kan man inte göra så mycket åt. En dag står den kanske igen och gör den inte det får jag försöka leva mitt liv efter bästa förmåga, säger Claes Malmberg i Fördomspodden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!