Stockholm

Kim Kardashian bar Marilyn Monroes klänning på Met-galan – här är det sjuka priset

Kim Kardashian bar Marilyn Monroes klänning på MET-Galan.
Kim Kardashian bar Marilyn Monroes klänning på MET-Galan. Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Under nattens Met-Gala bar Kim Kardashian Marilyn Monroes ikoniska klänning från 1962 under John F Kennedys födelsedag. Såhär mycket är den värd!


Läs mer

Det har nog inte undgått någon att TV-personligheten och entreprenören Kim Kardashian, 41, varit på tapeten den senaste tiden. Bland annat kring spekulationerna om romansen med hennes nuvarande pojkvän och komikern Pete Davidson, 28, och premiären av den nya säsongen av Kardashians. 

Under natten (svensk tid) hölls det prestigefyllda modeevenmanget Met-Gala där vi varje år möts av världens mest välkända ansikten. Återigen var Kim Kardashian på plats som är känd för att bära de mest rubriksättande kreationerna, det gjorde hon minst sagt även i år. 

Kim Kardashian bar Marilyn Monroes ikoniska klänning 

Kim Kardashian äntrade den röda mattan tillsammans med nya pojkvännen Pete Davidson, 28, med isblont hår, vit päls och en gnistrande klänning. Men inte vilken som helst utan en av Hollywoods mest välkända. Nämligen Marilyn Monroes klänning från 1962 när hon sjöng "Happy Birthday Mr. President" under president John F Kennedys 45-åriga födelsedagsfirande på Madison Square Garden i New York.

Kim Kardashian bar en av världens dyraste klänningar 

Den ikoniska klänningen är dekorerad med 2 500 kristaller och i november 2016 såldes klänningen i auktionshuset Christies för 4,8 miljoner dollar, 48 miljoner svenska kronor vilket enligt Dagens industri är en av världens dyraste klänningar genom tiderna. 

Klänningen som var en del av Marilyn Monroes legendariska sångnummer, skapades av fransmannen Jean Louis och anses vara en av hans mest framgångsrika kreationer under hans karriär. 

Många spekulationer bland Kim Kardashians fans 

Innan galan spekulerades det kring vad realitystjärnan skulle bära men efter att hon synts till ett flertalet gånger på "Ripley´s Believe it or Not!" museum så var det många som gissade på klänningen som tidigare burits av Marilyn Monroe. 

Att få på tag på klänningen ska däremot inte varit en lätt i historia enligt Vouge. För Kim gällde flera besök på museet och ett stort säkerhetsarbete. 

Pete Davidson och Kim Kardashian på röda mattan under MET-Galan. Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.