Alexandra Torgrip var tillsammans med rapparen Einár innan hans död
Alexandra Torgrip var tillsammans med rapparen Einár innan hans död - Foto: Instagram/Jessica Gow/TT

Flickvännen Alexandra avslöjar – så gick det till när hon och Einár träffades

Rapparen Einárs tidigare flickvän Alexandra Torgrip befinner sig i Dubai, och sände live på TikTok under onsdagskvällen. Då berättade hon om dagen hon träffade honom för första gången.


Det har gått drygt ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd på den skyddade hemadress han bodde på blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han försökte fly från skotten i en intilliggande port, men där fungerande inte hans nyckelbricka. 

Sen sköts Einár till döds på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen. Den välkände rapparen lämnade en stor sorg över hela Sverige och polisen arbetar fortfarande med att reda ut vilka som mördade honom.

Vill du läsa ikapp om fallet? Här kan du läsa Nyheter24:s sammanfattning om Einárs död. 

Nu svarar flickvännen hur hon och Einár träffades

I flera år innan sin död var Einár i ett förhållande med flickvännen Alexandra Torgrip, 19.

Hon lämnar ett tungt halvår bakom sig, men den som följer henne i sociala medier kan även se att hon sakta men säkert börjat återgå till en mer normal tillvaro. 

Alexandra Torgrip är väldigt aktiv på Tiktok, inte minst i livesändningar. Här bemöter hon följarnas nyfikna frågor, men undviker i regel de som handlar om Einár. 

Foto: Tiktok

Men under en livesändning under onsdagen gör hon ett undantag. Då frågade en tittare hur hon och Nils träffades för första gången. 

"När jag träffade Nils för första gången var det för att Alle skrev med en killkompis till mig", berättar Alexandra i liven.

De fyra möttes upp och Alexandras kompis, som kallas för Alle, verkade klicka bra med killkompisen hon skrivit med.

"Så jag och Nils gick ut", berättar Alexandra.

Foto: Instagram

Alexandra Torgrips ord om mötet med Einár: "Löjligt kär"

På den vägen var det. Alexandra Torgrip har tidigare beskrivit att hon blev löjligt kär första gången hon träffade Einar.

“För snart 6 år sedan träffade jag Nils Grönberg. Det var en sommardag hos min tjejkompis. Den dagen hade jag ingen aning om vad han en annan dag skulle betyda för mig. Den dagen hade jag ingen aning att han skulle bli min bästa vän som jag tillslut blev löjligt kär i", skriver Alexandra i ett känslosamt, numera borttaget Instagraminlägg. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

1 timme sedan

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.