Cornelia Jakobs tävlar i torsdagens semifinal i Eurovision Song Contest 2022.
Cornelia Jakobs tävlar i torsdagens semifinal i Eurovision Song Contest 2022. - Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs stöd från pojkvännen inför Eurovision

Idag inleds Eurovision Song Contest 2022, med den första semifinalen – och på torsdag är det dags för Cornelia Jakobs att representera Sverige. Men hon har redan värmt upp fansen, tillsammans med pojkvännen.


Ikväll går första semifinalen i Eurovision Song Contest av stapeln i Turin, Italien, och på torsdag är det dags för Cornelia Jakobs att representera Sverige i tävlingens andra semifinal. Här kan du läsa om hur stora oddsen är att Cornelia Jakobs vinner Eurovision Song Contest 2022

Under måndagskvällen tjuvstartade Cornelia äventyret när hon sjöng för sina fans i Euro Village i centrala Turin. Med sig hade hon pojkvännen som stöd.

Cornelia Jakobs pojkvän – de träffades under Melodifestivalen

Foto: Claudio Bresciani/TT

Cornelia Jakobs vann hela Sveriges hjärtan under Melodifestivalen med låten "Hold me closer". Bidraget har hon skrivit tillsammans med vännen Isa Molin och pojkvännen David Zandén. 

Inte nog med att hon vann melodifestivalen, hon vann också David Zandéns hjärta under samma period. Kärleken växte nämligen fram under låtskrivarprocessen. 

Hon har tidigare sagt att hon är "dödskär" i honom. Mer om Cornelia Jakobs och hennes pojkvän David Zandén kan du läsa här!

Cornelia Jakobs får stöd av pojkvännen – på scenen

Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivaren och pojkvännen David Zandén var inte enbart med på plats som stöd, när Cornelia Jakobs sjöng för sina fans i Euro Village i måndags kväll. Han var även med på scenen – och kompade henne på gitarr. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!