Cornelia Jakobs tävlar i Eurovision Song Contest 2022.
Cornelia Jakobs tävlar i Eurovision Song Contest 2022. - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Claudio Bresciani/TT

Här är landet som vinner Eurovision 2022 – enligt oddsen

Eurovision Song Contest 2022 drar strax igång – och den 12 maj representerar Cornelia Jakobs Sverige med låten "Hold me Closer" i andra semifinalen. Men vilket land är segertippat och på vilken plats ligger Sverige enligt oddsen?


Det råder Eurovision-feber i stugorna i veckan, nu när Eurovision Song Contest 2022 äntligen drar igång! Denna gång kommer tävlingen att hållas i Turin, Italien.

Redan imorgon är det dags för första semifinalen, på torsdag kämpar Sverige om en plats i finalen – och på lördag går finalen av stapeln. Men vilket bidrag är segertippat, enligt oddsen? Och vilken chans har egentligen Sverige? Det har Nyheter24 tagit reda på. 

Jessica Gow/TT

Vilket land kommer vinna Eurovision Song Contest 2022, enligt oddsen? 

Enligt en sammanställning från Eurovisionworld, är dessa fem bidrag mest tippade att vinna Eurovision song Contest 2022:

1. Ukraina – med bidraget "Stefania" av Kalush Orchestra. Enligt oddsen, kommer Ukraina att vinna Eurovision Song Contest 2022. Bidraget har hela 48 procents chans.

2. Italien – med bidraget "Brividi" av Mahmood & Blanco. Detta bidrag kommer ganska långt ifrån ettan på Eurovisonworlds lista, trots att det ligger på andra plats, med 11 procents chans. 

3. Storbritannien – med bidraget "Space man" av Sam Ryder. De ligger endast en procent ifrån Italien, med 10 procent.

4. Sverige – med bidraget "Hold me closer" av Cornelia Jakobs. Sveriges bidrag har, enligt oddsen, 9 procents chans att vinna.

5. Spanien – med bidraget "SloMo" av Chanel. Bidraget har 4 procents chans att vinna, enligt oddsen.

Därefter ligger resterande länders odds på 2 procent, 1 procent eller mindre än 1 procent.

Hur stor chans har Cornelia Jakobs att vinna Eurovision Song Contest 2022? 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Cornelia Jakobs Sverigebidrag "Hold me Closer" har hon skrivit tillsammans med David Zandén och Isa Molin. På torsdag är det dags för henne att tävla för Sverige i den andra semifinalen. 

Låten "Hold me closer" handlar om Cornelia Jakobs ex, men under låtskrivarprocessen med David Zandén, växte Cornelias känslor för honom. Mer om Cornelia Jakobs och hennes pojkvän kan du läsa här!

Enligt oddsen, kommer Sverige inte att kamma hem förstaplatsen i Eurovision Song Contest 2022. Men om vi ska lita på Eurovisionworlds lista, hamnar Sverige på en stark fjärdeplats. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

1 timme sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

1 timme sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

1 timme sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

1 timme sedan
Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.