Lördag 25 Jun
Stockholm

Så ser Dominika Peczynski och Anders Borgs äktenskapsförord ut

Dominika Peczynski ångrar skilsmässan från Anders Borg
Mindre än 24 timmar efter ansökan om skilsmässan från Anders Borg uppgav Dominika Peczynski att det var ett misstag. Foto: Maja Suslin/TT och Jessica Gow/TT

Mindre än 24 timmar efter ansökan om skilsmässan från Anders Borg uppgav Dominika Peczynski att det var ett misstag. Det här är vad som stod i parets äktenskapsförord, som skrevs i samband med giftermålet 2018.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under onsdagen som Dominika Peczynski, i ett inlägg på Facebook, meddelade att hon och Anders Borg skulle skilja sig, efter drygt tre år som gifta. 

”Anders Borg och jag har gemensamt i dag ansökt om skilsmässa. Eftersom vi inte har hemmaboende barn tillsammans så träder äktenskapsskillnad i kraft utan betänketid. Inga kommentarer. Slut på meddelande”, skrev Peczynski. 

Domnika Peczynski ångrar skilsmässan

Men endast tolv timmar senare kom nya besked. I en intervju med Stoppa Pressarna berättade Dominika Peczynski att hon nu ångrar skilsmässan och att paret kommer att fortsätta att vara tillsammans – bara inte som man och hustru. Här kan du läsa mer om Dominika Peczynski och Anders Borgs skilsmässodrama.

Enligt Dominika Peczynski fattade hon beslutet om skilsmässa när hon ville umgås med maken under tisdagskvällen, och Anders Borg “i stället valde att läsa tidningar på sin Ipad och nonchalerade henne”. 

Så träffades Anders Borg och Dominika Peczynski

Det var när Anders Borg läste en debattartikel skriven av Dominika Peczynski som han tyckte om den så mycket att han vill hylla skribenten. 

Båda två var gifta på varsina håll när de började skriva med varandra, men hundratals mejl och sms senare var förälskelsen ett faktum. Något som Anders Borg och Dominika Peczynski berättade om i TV4:s “Tillsammans med Strömstedts”

Foto: Maja Suslin/TT

Anders Borg och Dominika Peczynskis äktenskapsförord

Peczynski och Borg blev ett par 2014, men det var 2018 som de slog slag i saken och gifte sig. 

Inför äktenskapet skrev Peczynski och Borg ett äktenskapsförord, alltså ett avtal i vilket det bestäms att egendom som tillhör eller tillfaller någon av dem ska vara dennes enskilda egendom. 

Enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av skickades dokumentet in till den 3 november 2018 och godkändes sedan den 26 november samma år. 

“Vi, Anders Borg och Dominika Peczynski, som skall gifta oss med varandra, avtalar härmed som äktenskapsförord följande. All den egendom som var och en av oss förvärvat före äktenskapet eller därefter förvärvar, liksom avkastning av sådan egendom, skall vara förvärvarens enskilda egendom, som den andre således inte skall ha någon giftorätt i. Det antecknas härvid att de kommande makarnas gemensamma bostad ägs till hälften av dem vardera och att vardera part själv står för samtliga sina respektive skulder.”, lyder dokumentet som Nyheter24 har tagit del av. 

Med andra ord beslutade paret att all egendom som var och en förvärvat, både före och under äktenskapet, inte skulle delas. Den andra parten har då inte någon giftorätt i egendomen. Inte heller några äktenskapsgåvor utbyttes. 

"Vår gemensamma bostad skall ägas av oss till hälften vardera"

Bostaden valde de däremot att att äga hälften vardera av. 

“Vi, Anders Borg och Dominlka Peczynski, som skall gifta oss med varandra, avtalar härmed att vår gemensamma bostad skall ägas av oss till hälften vardera och att vi vardera själva står för samtliga våra respektive skulder”, står det i avtalet som Nyheter24 har tagit del av. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.