Onsdag 17 Aug
Stockholm

R Kelly döms till 30 års fängelse för sexbrott

R Kelly döms
Artisten R Kelly döms till 30 års fängelse. Foto: Frank Micelotta/TT och E. Jason Wambsgans/TT

Artisten R Kelly döms för sexbrott och människohandel. Åklagarsidan yrkade på minst 25 år i den fem veckor långa rättegången, men världsstjärnan döms till 30 års fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Robert Kelly, som artisten R Kelly egentligen heter, var en av 90- och 00-talets största artister. Under sin karriär har han upprepade gånger anklagats för sexuella övergrepp, men åtalen ledde till friande dom eller förlikning. 

2019 släpptes dokumentären "Vi överlevde R.Kelly", och det var först då som anklagelserna om sexuella övergrepp återigen fick fart, skriver SVT

Det var i september förra året som R Kelly dömdes för sexuella övergrepp, utpressning och mutbrott. Men först på onsdagen den 30 juni 2022 kom beslutet om strafflängden. 

R Kelly döms till 30 års fängelse

Efter den fem veckor lång rättegången i New York dömdes artisten till 30 års fängelse, vilket överstiger det 25 år långa straffet som åklagarsidan yrkade på, rapporterar amerikanska medier. 

Enligt åtalet har världsstjärnan i ett kvarts sekel utnyttjat sitt kändisskap för att förgripa sig på kvinnor och minderåriga flickor. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.