Måndag 15 Aug
Stockholm

Så mycket pengar tjänar Camilla Hamid på sitt bakimperium

Camilla Hamid är en av sommarpratarna 2022
Camilla Hamid är en av sommarpratarna 2022. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio/Instagram

Camilla Hamid är en av sommarpratarna 2022, men till vardags jobbar hon med bakning och recept i sociala medier. Är du nyfiken på hur mycket hon tjänar på sina framgångar? Det har vi koll på!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dagen är kommen för bakboksförfattaren och receptkreatören Camilla Hamid, 30, att ta över sommarvärdspinnen i P1. 

På bara några år har hon blivit en av Sveriges mest välkända influensers inom bakning med närmare en halv miljon följare. Idag arbetar hon heltid med sina kanaler och har alldeles nyligen renoverat en studio där hon kan släppa lös sin kreativitet.

Berättar i Sommar i P1 2022: "Ville inte bli påkommen"

Men ett liv framför kameran har inte alltid varit självklart för Hamid. Under många år var rasistiska påhopp och fysiska angrepp vardagsmat för henne – och allt eftersom hennes sociala medier växte blev också rädslan för att hennes identitet skulle avslöjas större och större.

– Jag ville inte bli påkommen med att inte vara den där klassiska baktjejen, för att få förtroende för att få mina recept bakade efter, säger Camilla Hamid i sitt sommarprat.

Men plötsligt kom vändpunkten som gjorde att hon vågade gå ut med sin identitet, trots rädslan för hat. Här kan du läsa med om Camilla Hamids sommarprat 2022. 

Foto: Mattia Ahlm/Sveriges Radio

Camilla Hamids förmögenhet: Så mycket tjänar bakprofilen

Camilla Hamids imperium har bara vuxit sig större och större under åren. Är du nyfiken på hur mycket pengar bakdrottningen tjänar? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Enligt uppgifter från Skatteverket hade Camilla Hamid ett överskott av aktiv näringsverksamhet på 318 541 kronor under inkomståret 2020. Samma år hade hon en fastställd förvärvsinkomst på 506 400 kronor, vilket ger henne en månadslön på omkring 42 000 kronor.

Tillsammans med maken Binyamine driver hon bolaget Camilla Hamid AB, som registrerades i juli 2020. År 2021 omsatte företaget drygt 3,8 miljoner kronor – och har tillgångar på 1,3 miljoner kronor, enligt uppgifter från Alla Bolag som Nyheter24 tagit del av.

Inte illa!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.