Bianca Ingrossos första ord om Gina Tricot-kaoset och ätstörningarna

Det är i en ny video som Bianca Ingrosso nu bemöter den kritikstorm som kom efter att hon varit ansikte utåt för Gina Tricot, trots att hon öppet berättat att hon för tillfället lider av en ätstörning.


Det var under torsdagsförmiddagen som Bianca Ingrosso valde att ta bladet från munnen och tala ut om det mediekaos som ägt rum under de senaste veckorna. 

Det hela blåste upp efter att hon varit ansikte utåt för Gina Tricot som i sin policy skriver att de inte använder sig av modeller med en ätstörningsproblematik. I samma veva sändes ett avsnitt av Wahlgrens värld där Bianca under ett utbrott säger att hon "inte vill bli frisk" från sin ätstörning. 

Någonting hon nu väljer att prata om. 

– Allt detta blev så stort när det inte hade behövt bli det. Jag har känt mig liten i det här då folk själva bestämt vad de ska tycka och tänka, utan att de vet hela sanningen. Folk tjänar mycket pengar på att skriva och prata om mig, hitta vinklar om mig som de själva bestämt. Ja, man kan säga att jag blivit en person som man kan göra lite vad man vill med. 

– Jag har känt att 'hur ska jag prata om det här utan att få någon att må dåligt'. Min största rädsla i livet är att få någon att må dåligt. Men jag måste också få vara äkta och berätta vad som hänt. 

Bianca Ingrosso: "Menade inte det jag sa"

Bianca säger vidare i videon att hon inte vill gå in på vad det hela handlar om, men att hon förutsätter att de flesta förstår. 

Bianca berättar om Wahlgrens värld-klippet. Bildkälla: Youtube

– För nio månader sedan var vi i Marbella, jag, mamma och Benjamin. Jag mådde otroligt dåligt och fick ett utbrott i bilen. Det var kaos med Phillipe, jag hade PMS vilket gjorde att jag sa saker som jag inte riktigt menade. Jag sa att jag inte vill bli av med min ätstörning. Och där och då kanske jag inte ville det, det är svårt att förklara men ens självskadebeteende blir en trygg punkt i ens liv, har ni svårt att förstå vad jag menar så sak ni prata med en psykolog om det. 

– Och jag kan avsluta samarbeten när jag vill. Ingen tvingar mig till någonting och fokus för de jag jobbar med är alltid att välmående kommer först. 

Bianca väljer sedan att poängtera att hon är på en annan plats idag och just nu känner sig redo för att ta sig ur sin ätstörning. 

– Jag är på en helt annan plats idag. Jag gör dagligen aktiva val för att ta mig ur min ätstörning, saker som jag inte delat med mig om med er då mina terapeuter ansett att jag ska hålla mina val för mig själv så att folk inte ska tycka och tänka om det. 

– Jag är så jävla redo att ta tag i den här ätstörningen. Jag känner mig klar. Jag har haft detta i 17 års tid och det är nog nu. Nu är det dags att bryta det här bandet, säger Bianca. 

Se videon här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!