Robinson 2022
Robinson-Alexander har varit med om mycket innan sin medverkan. - Foto: TV4

Robinson-Alexander dog i badrummet – hittades av sin fru

Alexander Strandberg, 45, är just nu högaktuell med Robinson 2024. Någonting han valde att berätta om i sin förra säsong är åren som kantades av droger och missbruk vilket tillslut genererade i att han dödförklarades.


Alexander Strandberg, 45 är tillbaka i Robinson 2024 – och denna gång går han efter vinst. I år inleder han sin resa i gränslandet. 

Alexander kom in som ny deltagare i Robinson 2022. Bildkälla: TV4

2022 då Alexander var med första gången blev han stor tittarfavorit men halkade på målsnöret. Anledningen till att tittarna blev så oerhört besatta i profilen hade mycket att göra med att han var väldigt närvarande och ödmjuk mot de andra deltagarna på ön. Trots om han ibland kunde vara hård. 

När man fick veta lite mer om Alexanders historia så får man sannerligen mer förståelse i hur han blivit så ödmjuk och omhändertagande av andra. 

Robinson-Alexander dödförklarades

Alexander driver idag tillsammans med sin fru Karin företaget "Strandberg & Strandberg" vars syfte är att hjälpa folk med en beroendeproblematik. Han har under många år själv levt med ett aktivt beroende, samt genomgått flera olika behandlingar. 

Den stora vändningen kom i februari 2013. 

– Jag gick in på toaletten på morgonen för att ta min dagliga dos av heroin och det blev för mycket. Det slutade med en överdos och jag dog inne i vårt badrum, berättade Alexander i en intervju med Expressen. Frun Karin hörde en smäll och öppnade badrumsdörren med en kniv utifrån. Karin fick sedan göra HLR i över 20 minuter. 

Alexander och Karin i programmet Bytt är bytt. Bildkälla: TV4

– Han var helt blå i ansiktet. Jag fick ju panik och ringer 112 och det kommer både brandmän och poliser och de får inte igång honom, berättade hon i samma intervju. 

Situationen såg till en början mörk ut. Men efter några minuter så kom en brandman in i rummet och berättade att de till slut lyckats få liv i Alexander.

Robinson-Alexanders tidigare flickvän dog till följd av missbruk

När Alexander träffade nuvarande frun Karin var han ensamstående far till sonen Leon. Tidigare flickvännen hade en kort tid innan dött till följd av missbruk. 

Karin och Alexander var 2019 med i succéprogrammet Bytt är bytt och med vinstsumman vill de nu hjälpa missbrukare och deras anhöriga. 

– Vi fick enormt mycket positiv respons efter att vi berättat vår historia i programmet och många har uppmärksammat oss på stan eftersom vi lyckades vinna, sa Karin till Allas.se.

Nu hoppas Alexander och Karin (tillsammans med många tittare) på att han ska ta hem vinsten i Robinson 2024. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!