Katrin Zytomierska
Katrin Zytomierska. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Katrin Zytomierska riskerar böter på miljonbelopp

Katrin Zytomierska var nyligen i blåsväder efter att ha anordnat en födelsedagsfest med Pimp and hoes-tema. Men denna gång svajar vardagen av någonting helt annat. Nämligen hennes företag Clean Eating.


Det var i slutet av september som Katrin Zytomierska fyllde år vilket firades med en fest som skulle komma att skapa ordentligt ramaskri ute i stugorna. 

Festens tema var nämligen "Pimp ands hoes" där sällskapet hade i uppgift att klä ut sig till hallickar och prostituerade. Och gästerna gick sannerligen in helhjärtat för temat. I videos och bilder syntes även Katrins och Bingo Rimérs barn Ringo och Rambo som också var utklädda till prostituerade. 

Bildkälla: katrinzytomierska/Instagram

En av gästerna som snabbt slängdes under bussen var Ida Warg som några dagar innan varit på ett event var syfte var att skapa medvetenhet om trafficking och hur man arbetar mot det. 

Även Julia Franzén åkte på en rejäl känga efter att högt tjuta "NI ÄR HOROR" till Ringo och Rambo i bilen, vilket hon själv filmade och la ut. 

Hela stormen ägde rum bara ett par månader efter att Katrin hängt ut fotbollsspelaren Gerard Piqué vilket du kan läsa mer om här.

Katrin Zytomierska riskerar att stämmas på miljonbelopp

Men denna gång gäller blåsvädret alltså någonting helt annat, nämligen Katrins företag Clean Eating. 

Bloggbevakning skriver att Katrin stämts och fällts i Patent och Marknadsdomstolen för att ha brutit mot marknadsföringslagen. 

"I hennes fall har det rört sig om reklaminlägg för det egna företaget ”Clean Eating”.  Domstolen slog fast att överträdelse mot förbudet att publicera inlägg utan reklamidentifiering är förenat med vite på 250 000 kronor för Katrin Zytomierska personligen, och ytterligare 1 miljon kronor för företaget", skriver Bloggbevakning. 

Detta var Siren först med att rapportera enligt Resumé.

Katrin Zytomierska. Bildkälla: HENRIK MONTGOMERY / TT

Enligt Konsumentverket har detta skett vid två tillfällen på Katrins personliga Instagramkonto.

Inlägget ska ha publicerats i augusti och oktober i år, och anses bryta mot den tidigare domen då de påminner om de inlägg som tidigare prövats av Patent- och marknadsdomstolen. 

Konsumentverket har lämnat ärendet vidare till Konsumentombudsmannen som beslutar om man ska vidta rättsliga åtgärder. Clean Eating har nu fram till den 14 november att yttra sig i ärendet.

Så den totala summan beräknas då kunna bli 1,2 miljoner kronor. 

Så mycket pengar drar omsätter Clean Eating

Katrin är idag verksam i fem bolag, som totalt omsatte drygt 34 000 000 under 2021. Av de miljonerna stod Clean Eating för den största omsättningen på över 29 miljoner kronor, enligt Alla Bolag.

Zytomierskas bolag har totala tillgångar på över 10,8 miljoner kronor. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.