Ernst Kirchsteiger och hans fru Ulla-Britt har varit ett par i över 40 år
Ernst Kirchsteiger och hans fru Ulla-Britt har varit ett par i över 40 år - Foto: Christine Olsson/Henrik Montgomery/TT

Allt om Ernst Kirchsteigers fru Ulla-Britt – fortfarande kära efter 45 år

Vid sidan av framgångarna i tv har Ernst Kirchsteiger ett rikt familjeliv, med både fru, barn och barnbarn. Vill du veta mer om Ernsts familj, och hur han och hustrun Ulla-Britt håller kärleken vid liv? Då har du kommit helt rätt.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Ernst Kirchsteiger, 65, slog igenom under tidigt 2000-tal med programmet "Sommartorpet". 

Sedan dess har han gjort otaliga tv-framträdanden och programlett de egna långkörarna "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst".

Och den långa karriären har gett resultat på lönekonto. Här kan du läsa mer om Ernst Kirchsteigers inkomst och stora förmögenhet.

Vad har hänt med Ernst? Varför pausades hans program?

Efter lång och trogen tjänst i rutan har det varit ovanligt tyst från den folkkäre programledaren det senaste året. Har tittarsiffrorna plötsligt dalat? Är det kyligt mellan honom och TV4? Har Ernst Kirchsteiger drabbats av någon sjukdom? 

För den orolige tv-tittaren kan vi komma med lugnande besked – det är nämligen inte svårare än att Ernst tagit lite välförtjänt semester. 

”För första gången på 22 år tar jag och ’Sommar med Ernst’ en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!”, skrev han på Instagram i mars 2022.

Ernst familj: Fru Ulla-Britt och barnen Ludvig och Sebastian

Vid sidan av yrkesframgångarna har Ernst Kirchsteiger även ett rikt familjeliv. Han och hustrun Ulla-Britt Kirchsteiger, 65, träffades när Ernst bara var 17 år.

Tillsammans har de fått två gemensamma barn: Sönerna Ludvig Kirchsteiger, 34, och Sebastian Kirchsteiger, 38.

Hur träffades Ernst Kirchsteiger och hans fru?

Ernst och hans fru Ulla-Britt har varit ett par i omkring 45 år, och nog blir man lite nyfiken på att veta hur de träffades. Enligt Femina träffades de äkta makarna när de gick på gymnasiet i Karlskoga. 

Ulla-Britt Kirchsteiger förstod snabbt att Ernst inte var någon "vanlig kille".

– Han hade ett annat språk, kändes vuxen. Han var då som nu en romantiker och sa tidigt: "Vi ska skapa ett hem och ett bra liv tillsammans". Jag kände redan då att jag skulle få ett spännande och rikt liv med Ernst, har Ulla-Britt till tidningen Hemma med Ernst.

Vem är Ernsts fru - Ulla-Britt Kirchsteiger?

Ernst Kirchsteigers fru Ulla-Britt jobbar som sjuksköterska, och under coronapandemin präglades makarnas privatliv av hennes långa och krävande jobbpass.

– Ulla, min fru, är ju sjuksköterska så hon har ju varit otroligt bra på att manövrera det här. Jag tror aldrig jag har tvättat händerna så mycket i hela mitt liv. Spritavtvättningar och ”tänk dig för här, tänk dig för där”. Ska vi ut så ger man sig ut på tider när man vet att det är väldigt lite folk ute. Vi har verkligen levt det här coronalivet, har Ernst berättat i en intervju med Expressen.

Så får Ernst Kirchsteiger kärleken att hålla med frun Ulla-Britt

För att hålla kärleken vid liv efter så lång tid försöker Ernst Kirchsteiger fylla vardagen med romantiska stunder.

– Om man börjar tänka ”skit samma” så skiter man till slut i allt. Det är värt att äta middagen ute på en filt i trädgården. Barfota så klart, säger han till Expressen.

Han har liknat längre relationer med att att gå igenom ett hus, där kärleken till varandra är själva nyckeln som provas i dörren.

– Hallen är stor nog för fyra år eller något. Nästa dörrhål är lite trångt, man brukar prata om de där kriserna som kommer, men trycker man sig bara igenom det så kommer man till ett större rum och når så småningom en trädgård utan stängsel, säger Ernst Kirchsteiger till Expressen.