Stockholm

Oväntade svaret – därifrån kommer alla Gunilla Perssons pengar: "Mycket rik"

Gunilla Persson blev känd för den stora massan i realityprogrammet "Svenska Hollywoodfruar"
Gunilla Persson blev känd för den stora massan i realityprogrammet "Svenska Hollywoodfruar". Foto: Anders Wiklund/Naina Helén Jåma/TT

Åren som frontfigur i "Svenska Hollywoodfruar" är över, men Gunilla Perssons liv är fortfarande präglat av lyx och flärd. Var kommer hennes pengar ifrån? Nu avslöjar hon den oväntade detaljen i sin privatekonomi.

Gunilla Persson, 63, bor med sin mamma Iris Persson, 96, och dotter Erika Persson, 20, i soliga Los Angeles. Hennes sociala medier engagerar alltid de drygt 140 000 följarna – men hennes senaste video där hunden Scooby slickar henne i ansiktet fick många att se rött.

Läs mer

Gunilla Persson, 63, bor med sin mamma Iris Persson, 96, och dotter Erika Persson, 20, i soliga Los Angeles. Hennes sociala medier engagerar alltid de drygt 140 000 följarna – men hennes senaste video där hunden Scooby slickar henne i ansiktet fick många att se rött.

Här kan du läsa mer om Gunilla Perssons omtalade hundvideo: "Nästan perverst"

Gunilla Perssons lyxiga hus i Los Angeles – ligger precis vid havet

Svenska Hollywoodfruar-stjärnan bor i en villa precis vid havet i Pacific Palisades, Los Angeles. I en artikel med Leva & Bo från 2019 berättar hon mer om huset, som hon stormtrivs i:

– Det är otroligt vackert med havsutsikt från alla fönster. Det känns som att jag är i paradiset och ibland kan det vara en nackdel, för jag vill aldrig gå därifrån, säger Gunilla Persson och fortsätter:

– Huset är byggt på 50-talet. Det är inte helt uppgraderat och skulle kunna vara finare, men det har bättre läge än de andra villorna. Vi hör inte trafiken. Vi hör bara vågorna som slår mot stranden. 

Hennes balkong är täckt av färgglada blommor och hennes inredningsstil är, enligt egen utsago, en personlig mix mellan fräscht och gammeldags. Hon håller inte heller igen när det kommer till att unna sig lyxig elektronik.

– Jag vill ha bra grejer och har allt det senaste. Jag har en jättefin platt-tv med jättebra soundsystem. Min Imac täcker halva skrivbordet, säger Gunilla Persson till Leva & Bo.

Var kommer Gunilla Perssons pengar ifrån?

Under åren som frontfigur i TV3:s långkörare Svenska Hollywoodfruar kunde Gunilla Persson gissningsvis håva in stora summor. Men i mars 2020 gick TV3 ut med nyheten att programmets trettonde säsong också skulle bli den sista. I samma veva slog coronapandemin till och Los Angeles gick ner i total lockdown. 

Frågan många säkert funderar på är hur Gunilla Persson kan ha råd att leva en så dyr livsstil – trots att hennes tv-framträdanden blivit betydligt färre.

Det avslöjar hon i ett samtal till Rebecca Stella, som ringer upp Gunilla i ett avsnitt av sin podcast "Stellz & Friends". På frågan om hur hon klarar sig ekonomiskt svarar hon följande:

– Jag känner ju någon som är mycket rik va, så det hjälper ju.

– Menar du någon som hjälper dig ekonomiskt?, frågar Rebecca Stella då.

– Nej, inte hjälper mig, men har skrivit över en enorm summa pengar.

Gunilla Persson: "Då måste man börja ragga upp folk"

Även om det inte går någon nöd på Gunilla Persson så erkänner hon att det är frustrerande hur pandemin fortsatt förhindrar henne från att jobba i den utsträckning hon hade velat.

– Det är ju som sagt jobbigt när man vill att kameran ska rulla och den inte gör det. Då liksom måste man börja ragga upp folk sen, men som det är nu så känner jag mig bekväm med att vara hemma på ett annat sätt, säger hon i Stellz & Friends.

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.