Gunilla Persson
Gunilla Perssons hundvideo engagerar följarna. - Foto: Stella Picture. Bilden är ett montage.

Kaos efter Gunilla Perssons hundvideo: "Nästan perverst"

Gunilla Persson lät sin hund Scooby slicka henne över hela ansiktet. Något som en majoritet av Gunillas följare menar är fruktansvärt fel, och till och med farligt.


Gunilla Persson, 63, är van att engagera sina följare. På Instagram har hon 140 000 följare, och där uppdaterar hon om vad som händer i hennes liv. Det handlar mycket om Gunillas mamma Iris Persson, 96, men även om Gunillas dotter Erika Persson, 20.

Gunilla har mött hård kritik från en del följare som menar att Gunilla lägger ut alldeles för privata bilder på mamman, och Gunilla själv brukar ofta skriva om hur Iris har misskötts av olika vårdare.

Omständigheterna kring dottern Erika är lite ljusare – Erika pluggar just nu, och på Instagram gör även hon succé. Nyligen skrev Nyheter24 mer om Erika Perssons pappa. "Hon behöver inte jobba en dag i sitt liv", berättade nämligen Gunilla om Erikas ekonomiska situation.

Gunilla Persson. Bildkälla: Stella Pictures.

Kalabalik efter Gunillas video på hunden

I helgen delade Gunilla med sig av ett klipp där hon gosade med sin hund Scooby, och hon lät hunden slicka henne över hela ansiktet.

"Har ni sett en mer tillgiven hund? Han kände att jag behövde tröst", skrev Gunilla bland annat till klippet.

Genast var följarna framme och kommenterade det faktum att Gunilla blev slickad i ansiktet av hunden – något som ett flertal följare menade var "fel", "äckligt" och "ofräscht".

Gunilla Perssons följare reagerade på hundklippet. Bildkälla: Instagram/thegunilla


Flera följare hamnade även i hetsiga storbråk med varandra då en del ryckte ut till Gunillas försvar. En följare anklagade en annan följare för tidelag och en annan skrev "tejpa din näbb" till en följare.

Gunilla Persson. Bildkälla: Stella Pictures.

Det säger forskningen – är det farligt om hundar slickar i ansiktet?

National Geographic har skrivit om forskningen kring att låta hundar och katter slicka människor i ansiktet. 

Så länge människan som blir slickad av djuret har starkt immunförsvar, håller god hygien och inte har sår, samt tvättar sig ordentligt efteråt ska det inte innebära några större problem.

Det man ska vara försiktig med är att inte ha några sår, för de kan bli infekterade, förklarade veterinären Kathryn Primm för National Geographic då. 

Äldre människor och bebisar kan ha ett svagare immunförsvar och ska då därför vara extra försiktiga, skriver tidningen vidare.

Alla friska hundar och katter bär i sina munnar på bakterien Capno­cyto­phaga canimorsu. Vill det sig riktigt illa kan bakterien orsaka blodförgiftning hos människor, något som kan ge bestående men.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!