Måns Möller tillsammans med sonen Viggo.
Måns Möller tillsammans med sonen Viggo. - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Stella Pictures

Allt om Måns Möller: Sonen, ex-flickvännen och pengakrisen

Måns Möller är en av Sveriges mest uppskattade komiker. Men hur mycket vet du egentligen om hans liv utanför stand up-scenen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Möller.


Måns Möller ålder - hur gammal är han?

Måns Möller är född den 27 januari 1975 i Stockholm. Han fyller alltså 49 år i början av 2024.

Allt om Linnea Wikblad: Partner, längd och "Bäst i test"

Måns Möller stand up – när slog han igenom som komiker?

Måns Möller har sedan året 1998 arbetat som komiker och har sedan dess levererat humor på olika kanaler. Måns Möllers första stora föreställning var tillsammans med David Batra, Johan Glans och Thomas Järvheden och hette "Jävla 70-talister". 

Måns Möller familj – har han syskon?

Måns Möller växte upp i förorten Hässelby tillsammans med sin mamma, Margareta, som var lärare och sin pappa, Roland, som var ekonom. Måns har en tre år äldre syster som heter Lina

Har Måns Möller fru?

Nej, Måns Möller är ogift och har alltså ingen fru. 

Har Måns Möller flickvän?

Nej, i skrivande stund har Måns Möller ingen flickvän.

– Jag har kris. Jag är singel igen, vad ska jag säga, säger han med ett leende i "Carina Bergfeldt" som sänds på fredagar i SVT och SVT Play. Möller fortsätter vidare:

– Och pengakris. Jag vill träffa en rik äldre kvinna, det är det jag vill göra.

När tog det slut mellan Måns Möllers och hans tidigare flickvän Sophie Freij?

År 2015 blev Måns Möller tillsammans med Sophie Freij. Men relationen höll inte. 

”Sophie och jag är fortfarande goda vänner, vi gick isär för ett år sen - det höll inte helt enkelt”, skrev han till Aftonbladet i december 2023.

Måns Möller och Sophie Freij var ett par under flera år. Bildkälla: Stella Pictures/Robert Eklund

Har Måns Möller barn?

Måns Möller har tillsammans med Sara Ulvenå sonen Viggo. 

Har Måns Möllers son Viggo autism?

Måns Möller har delat med sig på sina sociala kanaler om när han fick redo på att sonen Viggo hade autism och berättade även om det hela i SVT:s "Stjärnorna på slottet". Han beskrev då hur svårt det var för honom att få en kontakt med sin lilla son.

– Jag fattade väl inte att det är något som inte var normal förrän när vi var på barnavårdscentralen, på 1,5 årskontrollen.

Efter att ha väntat på att få svar i nio månader om vad de rörde sig om för diagnos så fick de reda på att han har autistiskt syndrom. Måns berättade då att det märks på språket, det sociala och att man besitter en fixering, i Viggos fall var det bilar.

Måns Möller skapade sedan stiftelsen Viggo Foundation i syfte att barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ska få en möjlighet att få ett mer aktivt liv.

Måns Möller i Vasaloppet – hur långt åkte han?

Måns Möller, tillsammans med sin kompanjon och skidåkaren Christer Skog, 67, genomförde Vasaloppet 2021. Men inte bara en gång, utan tio gånger. 

I tio dagar skidade Måns och Christer sig igenom Vasaloppet och åkte 90 mil sammanlagt. Måns och Christer är de första som någonsin har utfört detta och gjorde det för att samla in pengar till Viggo Foundations.

Måns Möller efter Vasaloppet. Bildkälla: Nisse Schmidt/TT

I en intervju med Aftonbladet berättar Måns om om de kritiska stunderna under loppets gång. 

– När det var minus 27 första dagen, då var jag helt chockskadad. Jag var mest rädd för att förfrysa mig. Vi hade minus 24 dag två, minus 26 dag tre, säger han i intervjun.

Har Måns Möller Instagram? 

Du hittar Måns Möller på Instagram under namnet @mansmoller.

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!