Steffo Törnquist, 67, visar ofta upp en lyxig livsstil i sociala medier.
Steffo Törnquist, 67, visar ofta upp en lyxig livsstil i sociala medier. - Foto: Stella Pictures

Steffo Törnquists feta miljontillgångar – så har han råd med lyxlivet

Steffo Törnquist har en gedigen tv-karriär bakom sig och är en riktig tittarfavorit som programledare för TV4:s "Nyhetsmorgon". Om det märks på ekonomin? Det kan man lugnt säga.


Genom åren har Steffo Törnquist, 67, jobbat på allt från Östgöta Corren och TT till Expressen och DN. Men för allra flesta är journalisten tätt förknippad med TV4 där han sedan år 2000 programlett "Nyhetsmorgon".

Därför vägrar Steffo Törnquist att lämna TV4: "En grej jag har lärt mig"

Steffo Törnquists lyxiga livsstil

I sociala medier delar TV4-profilen med sig av sin vardag, som minst sagt kantas av lyx och flärd. Förra hösten visade till exempel Steffo Törnquist upp ett nytt inköp – som kostat honom 70 000 kronor.

"Så cool", skrev han då på Instagram om den nya dyrgripen.

Här kan du se hur Steffo Törnquist bor på Östermalm

Steffo Törnquists lön och förmögenhet

Med denna livsstil kan man fråga sig hur mycket pengar Steffo Törnquist egentligen tjänar? Svaret: en hel del. 

Under 2021 hade Törnquist, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 691 400 kronor. Dessutom hade programledaren ett överskott av kapital som landade på 454 517 kronor.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men det slutar inte där. I 67-åringens bolag "Steffo Törnquist Insult Aktiebolag" omsattes hela 4 641 000 kronor under 2022. Man gick dock med 1 837 000 kronor i förlust.

Bolaget hade samtidigt tillgångar som beräknades uppgå till 38 922 000 kronor.

Läs alla våra nyheter om Steffo Törnquist här.

Senaste nytt

Konstnär duckar inte för skjutningarna

1 timme sedan

Nya "Grand Theft Auto" släpps 2025

idag 01:12
Nästa installation i "Grand Theft Auto" – en av världens största spelserier – släpps 2025. Det framgår av en trailer för det nya spelet, det sjätte i ordningen, som publicerades natten till tisdag svensk tid.

Här bryter Lojsan Wallin och sambon mot lagen: "Väldigt nöjda"

igår 21:21
I helgen la Lovisa "Lojsan" Wallin och hennes sambo Buster Reuterswärd ut bilder och videor när de bryter mot lagen. Något som kunde stå paret dyrt.

Miljoner till museer – ska utmana kolonialt arv

igår 18:38
Världskulturmuseerna i Sverige har beviljats tio miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond till ett projekt med syftet att utmana museernas koloniala historia.

Pernilla Wahlgrens flörtiga kommentar om Joachim Lennholm – och kängan till Bauer

igår 15:49
Pernilla Wahlgren var länge tillsammans med polisen Joachim Lennholm, och trots att det var 15 år sedan som paret gick skilda vägar så tycks Pernilla fortfarande ha ett gott öga för exet...

Lasse Holm ställer in vårturné

igår 15:08
Lasse Holm ställer in sin vårturné "Nutida nostalgi – hits från förr till nu", skriver Sundsvalls Tidning. Holm har under hösten synts i TV4:s "Så mycket bättre" och är i sommar aktuell med 20-årsjubilerande "Diggiloo"-turnén.