Söndag 18 Apr
Stockholm

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – det här gör de idag

Nyheter24 listar nio deltagare vi minns från Robinson.
Nyheter24 listar nio deltagare vi minns från Robinson. Foto: Foto: Henrik Montgomery/TT

Långköraren "Expedition Robinson" har sänts i flera omgångar ända sedan 1997. Bland de 20 säsonger som finns att tillgå av programmet finns en hel del minnesvärda deltagare. Nyheter24 listar några av dem – och tittar lite närmare på vad de gör idag!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vissa deltagare i "Expedition Robinson" har utmärkt sig mer än andra och är svåra att glömma. Nyheter24 listar nio av deltagarna som genom sin medverkan i överlevnadsprogrammet lämnat ett rejält intryck på svenska folket!

1. Robert "Robban" Andersson

Robert Andersson 1999 respektive 2016. Foto: Ulf Palm/TT och Stella Pictures

Ingen som tittat på Robinson kan ju ha glömt Robert Andersson, även känd som "Robinson-Robban", som faktiskt varit med i programmet hela fyra gånger: 1999, 2003, 2005 och 2012. Totalt har 46-åringen tillbringat 126 dagar på en Robinson-ö, vilket gör att han har världsrekordet i flest dagar på ön.

Numera är Robban spårvagnschaufför, har två barn med sin före detta fru och är i en relation med Siomone Brandstedt

2. Martin Melin

Martin Melin 1997 respektive 2021. Foto: Jack Mikrut/TT och Henrik Montgomery/TT

Det var i den första säsongen av Robinson 1997 som polisen och medieprofilen Martin Melin, 54, medverkade och vann. Sedan vinsten för mer än 20 år sedan har Martin fortsatt att arbeta som polis, men har även bloggat och skrivit flera böcker. 

Strax efter sin medverkan i programmet träffade Martin sin första fru Christina Melin och de fick två barn tillsammans: Fanny och Felix. Efter att ha skilt sig från Christina träffade han och blev tillsammans med deckardrottningen Camilla Läckberg, med vilken han fick sonen Charlie 2009. 

Martin och Camilla skilde sig 2013 och numera är 54-åringen, som både kandiderat till Liberalerna och deltagit i Let's Dance, singel. 

3. Alexandra Zazzi 

Alexandra Zazzi 1998 respektive 2020. Foto: Jack Mikrut/TT och Simon Rehnström/SvD/TT

Alexandra Zazzi, 54, vann den andra säsongen av Robinson 1998. Efter vinsten har Alexandra, som växte upp i Italien, synts flitigt i media – men då som kock och kokboksförfattare. 

Utöver att till exempel medverka i "Kockarnas kamp" 2015 har Alexandra medverkat i "Biggest Loser VIP" där hon kammade hem en andraplats.

Idag är Alexandra matskribent på Göteborgs-Posten. 

4. Mikael "Soldoktorn" Sandström

Mikael Sandström 2003 respektive 2019. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hade du koll på att läkaren Mikael Sandström, som på senare år blivit känd under namnet "soldoktorn" efter sin minst sagt brunbrända medverkan i Nyhetsmorgon, varit med i Robinson? Det var 2003 som Mikael deltog i programmet och han lyckades då knipa en femte plats!

Till vardags jobbar Mikael som narkos- och akutläkare på Lindesbergs lasarett och utöver det syns han varje vecka i Nyhetsmorgon. Fram till sommaren 2020 kunde 62-åringen dessutom höras, tillsammans med Tilde de Paula Eby, i "Läkarpodden".

I augusti 2020 bekräftade Mikael att är i en relation med programledaren Lotta Engberg och i början av 2021 köpte de ett gemensamt hus. 

5. Isabel Adrian 

Isabel Adrian 2004 respektive 2019. Foto: Bertil Ericson/TT och Stella Pictures

I den åttonde säsongen av Robinson, som sändes 2004, var den dåvarande modellen Isabel Adrian, 43, en av deltagarna. Under programmets gång inledde hon en relation med deltagaren Jerry Forsberg som senare kom att kamma hem vinsten. Förhållandet höll dock bara några månader efter programmet.

Sex år efter sin Robinson-medverkan blev Isabel en av fruarna som svenska folket fick följa i "Svenska Hollywoodfruar". Hon var då i ett förhållande med den världsberömde DJ:n Steve Angello som hon gifte sig med 2013. Tillsammans har paret två döttar: Monday Lily och Winter Rose

Isabel är sedan 2016 bosatt i Sverige. 

6. Emma Andersson

Emma Andersson 2001 respektive 2010. Foto: Henrik Montgomery/TT och Drago Prvulovic/TT

Emma Andersson, numera Zetterberg, deltog i Robinsons femte säsong 2001 och även den sjunde säsongen 2003 som hon senare vann. Emma, som numera är 42 år gammal, blev tillsammans med deltagaren Mille Lansburgh under programmet, men relationen tog slut kort därefter.

Efter att Emma slagit igenom i Robinson fick hon flera egna tv-program på Kanal 5, däribland "Dolce Vita" och "À la Emma". 

Sedan 2010 är Emma gift med hockeyspelaren Henrik Zetterberg och tillsammans har de en son som föddes 2015. Efter flera år i USA flyttade Emma med familj hem till Sverige igen 2019 för att leva gårdsliv utanför Ängelholm i Skåne. 

7. Zübeyde Simsek

Zübeyde Simsek 2001 respektive 2018. Foto: Roger Vikström/TT och Jonas Ekströmer/TT

Om man har någorlunda koll på Robinson vet man vem Zübeyde Simsek, 52, är! Hon medverkade i hela tre säsonger: 2001, 2003 och 2012, men lyckades aldrig ta hem Robinson-statyetten. 

Zübeyde klev in i programmet som frisör och det är även frisöryrket hon ägnat sig åt efter sin medverkan. Hon driver en egen salong på Östermalm i Stockholm och har dessutom släppt en kollektiv med bröllopsklänningar som gick under namnet "Zübeyde Bridal Collection".

2012 gifte sig Zübeyde med Oscar Gillström och adderade därmed Gillström till sitt efternamn.

8. Pål Hollender

Pål Hollender 1998 respektive 2020. Foto: Jonas Ekströmer/TT och Robert Eklund/Stella Pictures

I säsong två och sju av Robinson, som sändes 1998 respektive 2003, var konstnären och filmskaparen Pål Hollender, 53, en av deltagarna. Mellan de två säsongerna producerade Pål den kontroversiella dokumentärfilmen "Bye Bye Beauty", vilken handlar om prostitution i Riga. Dokumentären fick massiv kritik eftersom Pål själv hade sex med de prostituerade som han skildrade.

Sedan dess har Pål bland annat varit producent för tv-program såsom "Får vi följa med?" med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson

Pål är idag sambo med programledaren Jessika Gedin och tillsammans har de en dotter född 2004. Han har sedan tidigare en son född 1989. 

9. Jan "Bröli" Dinkelspiel 

Jan Dinkelspiel 2001 respektive 2017. Foto: Henrik Montgomery/TT och Jari Kantola/Stella Pictures

Jan Dinkelspiel, 43, knep en andraplats i den femte säsongen av Robinson 2001. Han blev känd för hela svenska folket som "Bröli" efter att han på ön fick ringa ett efterlängtat samtal till sin mamma som då vrålade just "Bröli!". 

Numera är Bröli en väletablerad finansman som är aktiv som Sverige-chef i familjebolaget Nordnet. 

Sedan 2009 är Bröli gift med Ellen Dinkelspiel och paret är nära vänner med både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Läs mer:

Här är alla deltagare i Robinson 2021

Deltagarna kokar Chaga i Robinson – en dold superdryck

Så långt ifrån varandra ligger lag Syd och Nord i Robinson

Kommentera
Kopiera länk
Dela