Tone Sekelius är artist, influencer och programledare.
Tone Sekelius är artist, influencer och programledare. - Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

Allt om Tone Sekelius: Längd, familj, partner och operation

Youtube-stjärnan Tone Sekelius har slagit igenom på bred front som artist och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om multitalangen? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Tone Sekelius: familjen, ursprunget, när hon kom ut som trans och ifall hon har någon partner.


Tone Sekelius ålder – hur gammal är hon?

Tone Sekelius föddes den 16 juli 1997, vilket innebär att hon fyller 26 år under sommaren 2023.

Tone Sekelius längd – hur lång är hon?

Många är nyfikna på hur lång Tone Sekelius är. För Hänt har hon berättat att hon är 187 centimeter lång.

Tone Sekelius föräldrar – vem är hennes mamma och pappa?

Tone Sekelius mamma heter Csilla Székely och hennes pappa heter Josef Sekelius. Föräldrarna är bosatta i Växjö där Sekelius växte upp.

– Huset jag växte upp i bor min pappa fortfarande kvar i. Min mamma flyttade därifrån när jag var 10 år, har hon tidigare berättat för Smålandsposten.

Tone Sekelius rumänska ursprung – pratar hon ungerska?

Tone Sekelius föräldrar har sitt ursprung i Rumänien. Mer specifikt är de ungrare från Transylvanien och Sekelius pratar därför ungerska.

– Jag läser, skriver och pratar flytande ungerska, har hon tidigare berättat i en Youtube-video

Tone Sekelius syster – vem är Rebecka Sekelius? 

Tone Sekelius har en äldre syster vid namn Rebecka Sekelius som är född 1993 och bosatt i Malmö. I samband med Melodifestivalen 2022 berättade Rebecka för Smålandsposten om hur stolt hon är över sin lillasyster:

– Jag tycker det är väldigt viktigt med representation av hbtqi-personer i all typ av medie- och kultursammanhang och jag är glad över att hon får ta den platsen.

Tone Sekelius och Melodifestivalen – hur många gånger har hon varit med i Mello?

På tal om Mello då – hur många gånger har egentligen Tone Sekelius medverkat? Jo, hon gjorde debut i Melodifestivalen-sammanhang år 2022 med låten "My way" och slutade då på en femte plats i finalen.

I Melodifestivalen 2023 ställde Tone Sekelius upp i musiktävlingen för andra gången, då med bidraget "Rhythm of my show" som slutade på tolfte plats i finalen.

Tone Sekelius innan artistkarriären – vad gjorde hon då? 

Innan Tone Sekelius gav sig in i musikbranschen gjorde hon sig ett namn på Youtube. På kanalen "Tone Sekelius" har hon över 300 000 prenumeranter och hon lägger än i dag upp videos titt som tätt.

Har Tone Sekelius varit programledare för "Paradise Hotel"?

När långköraren "Paradise Hotel" blev lagd på is ersattes programmet av "Paradise" som då programleddes av Tone Sekelius. 

Tone Sekelius och tiden innan hon kom ut – när berättade hon att hon var trans?

Den 21 februari 2021 publicerade Tone Sekelius en Youtube-video med titeln "Jag är trans".

– Nu är jag redo att dela med mig av det här. Det är så skönt att komma ut och säga: ”Hej, jag heter Tone”, sa hon i videon.

Men tiden innan Tone kom ut som trans var turbulent och i Nyhetsmorgon beskrev hon året som då gått som "kaos".

– Det enda jag kunde tänka på var att jag skulle komma ut, men att jag inte hade kommit ut än, och jag visste heller inte när jag skulle göra det. Allt var bara att jag levde mitt liv på paus tills dagen kom då jag faktiskt kom ut och levde mitt liv som jag vill och mår bra av, säger hon.

Tone Sekelius dokumentär – när kom ”Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone”?

När Tone Sekelius gick ut offentligt med att hon var trans släpptes också dokumentärfilmen "Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone" hos discovery+

Tone Sekelius operation – betalade hon själv? 

Sedan Tone Sekelius berättade att hon var trans har hon, på sin egen Youtube-kanal, öppenhjärtigt svarat på frågor om sin resa. I flera videos har Sekelius också tagit med sina följare på konsultationer hos plastikkirurger och i en video publicerad i oktober 2022 visade hon när hon genomgick en bröstoperation. 

– Det handlar inte bara om utseende och ytlighet, det går djupare än så. Det handlar om att förändra sitt yttre men få det att stämma överens med sitt inre, för att få "inre ro", sa hon om operationen, som hon själv finansierade, i videon.

Läs mer om Tone Sekelius operation här.

Tone Sekelius partner – är hon i ett förhållande?

Det är oklart huruvida Tone Sekelius är i en relation. Om så är fallet har hon åtminstone inte valt att dela med sig av detta offentligt.

Tone Sekelius i Let's Dance 2023

Under Let's Dance 2023 ger sig Tone Sekelius ut på dansgolvet tillsammans med dansaren Hugo Gustavsson

Let’s Dance 2023: Deltagare som tävlar i TV4-programmet

Vad heter Tone Sekelius på Instagram?

Du hittar Tone Sekelius på Instagram under namnet @tonesekelius.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!