Micael Bindefeld är Sveriges utan tvekan mest kända festfixare.
Micael Bindefeld är Sveriges utan tvekan mest kända festfixare. - Foto: Stella Pictures och Henrik Montgomery/TT

Micael Bindefelds lyxliv med maken och sonen: "Älskar att skämma bort honom"

Micael Bindefeld är Sveriges mest kända festfixare och syns titt som tätt på röda mattan. Men när han inte syns ute i vimlet lever han familjeliv med maken Nicklas Sigurdsson – och de har sannerligen satt guldkant på tillvaron.


Entreprenören och festfixaren Micael Bindefeld, 63, har haft ett finger med i Stockholmsvimlet under flera decennier och har synts på otaliga röda mattan-bilder genom åren.

Men när han inte jobbar med storslagna och kändistäta evenemang lever Bindefeld ett lugnt – men lyxigt – familjeliv.

Micael Bindefeld är gift med Nicklas Sigurdsson

Det var i september 2016 som Micael Bindefeld gifte sig med Nicklas Sigurdsson. Innan dess hade Bindefeld aldrig pratat offentligt om att han är homosexuell.

– Jag har aldrig haft några som helst problem med min sexuella läggning. Men att komma ut som gay i Sverige gör att man per automatik placeras in i ett tydligt fack. För mig har min sexualitet aldrig varit det som definierar mig som person. Det är en massa andra saker som tydligare format mig, som till exempel min judiska identitet och mitt stora trädgårdsintresse, sa han till DI Weekend då. 

Relationen med Nicklas var dock långtifrån ny. Paret hade varit tillsammans i över 20 år när de gifte sig – och det gjorde de motvilligt.

– Vi hade inte gift oss om det inte varit för den legala aspekten att vi båda ska bli föräldrar. Det kanske låter lite osexigt, men så är det. Vi har aldrig haft något behov av att gifta oss, sa Bindefeld till DI Weekend.

Micael Bindefelds och maken Nicklas Sigurdssons hus

Både Micael Bindefeld och Nicklas Sigurdsson är skrivna på en 190 kvadratmeter stor lägenhet i Stockholms innerstad. Men när paret inte befinner sig på hemmaplan huserar de också i ett sommarhus på Värmdö, i en våning i Palma på Mallorca eller på Sigurdssons gård belägen i Småland, enligt GP.

Här kan du läsa mer om Micael Bindefelds sommarhus på Värmdö.

Micael Bindefelds barn med Nicklas Sigurdsson

Micael Bindefeld och maken Nicklas Sigurdsson har ett barn: sonen Simeon, född via surrogat år 2016. 

– Jag tänker på honom konstant. Men det är också svårare att vara pappa än jag hade föreställt mig. Egentligen inte alls för att Simeon gör det svårt utan för att allt jag gör och hur jag beter mig och hur jag uttrycker mig formar den här lilla killen och hela hans framtid. Det är ett alldeles enormt ansvar och inför det kan jag ibland känna mig skräckslagen, har Bindefeld tidigare sagt om pappalivet till Aftonbladet.

Micael Bindefelds förmögenhet – så mycket tjänar han

Under år 2021 hade Micael Bindefeld, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en inkomst av tjänst som landade på 1 247 795 kronor.

Bindefeld är dessutom aktiv i flera bolag, däribland Micael Bindefeld AB som under 2022 omsatte 16 546 000 kronor och gick med 4 370 000 kronor i vinst. Samma år beräknades tillgångarna i bolaget uppgå till 9 768 000 kronor.

Men det slutar inte där. I Micael Bindefeld Kapital AB, som hade en omsättning respektive vinst på 13 801 000 kronor och 1 367 000 kronor, finns tillgångar på svindlande 106 437 000 kronor.

I en intervju med Expressen har Bindefeld berättat om hur han helt och hållet saknar lån, och att en del av de injobbade slantarna läggs på sonen Simeon.

– Jag älskar att skämma bort honom. Det där är något jag tänker att jag får lägga band på framöver.

Vad heter Micael Bindefeld på Instagram?

Du hittar Micael Bindefeld på Instagram under namnet @micaelbindefeld.

Läs alla våra nyheter om Micael Bindefeld här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!