SVT-profilen Carina Bergfeldt medverkade nyligen i Ica-tidningen "Stammis", något som kan bryta mot SVT:s regelverk
SVT-profilen Carina Bergfeldt medverkade nyligen i Ica-tidningen "Stammis", något som kan bryta mot SVT:s regelverk - Foto: Pontus Lundahl/TT & Staffan Löwstedt/SvD/TT

SVT pudlar efter Carina Bergfeldts Ica-intervju: "Otydligt..."

Carina Bergfeldt medverkar i det senaste numret av Ica:s tidning "Stammis" där hon intervjuas om sin nya bok. Det som i efterhand har fått SVT att vara självkritiska är faktumet att Carina Bergfeldt kan ha brutit mot de interna regelverket.


Carina Bergfeldt medverkade i reklamtidningen ”Stammis” som Ica delar ut. Nu pudlar SVT och menar att man borde tagit reda på hur tv-profilens medverkan skulle användas.

I det här fallet borde SVT försäkrat sig om att publiceringen inte skulle komma direkt efter avslutad säsong av hennes talkshow eftersom SVT har karantänsregler i samband med medarbetares boksläpp. SVT borde också tagit reda på hur bilderna på henne skulle användas. Nu blev det otydligt att Carinas medverkan i tidningen är en författarintervju”, skriver SVT:s presschef Camilla Hagert till Dagens Nyheter. 

Strider mot SVT:s regler

På omslaget av Ica-tidningen ”Stammis” marsnummer sitter Carina Bergfeldt i en fåtölj på omslaget. I tidningens uppslag finns en intervju med tv-profilen som handlar om hennes senaste bok ”En bra dag att dö”. Intervjun görs då Ica har ett samarbete med strömningstjänsten Bookbeat. 

Under samma period tidningen avser har dock Carina Bergfeldt varit programledare för SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt”. 

Detta innebär att programledarens medverkan i Ica-tidningen nu kan strida mot SVT:s karantänregler. En av reglerna i deras medarbetarpolicy är att medarbetare ”inte ska medverka i reklam eller säljfrämjande aktiviteter för andra”. 

Carina Bergfeldt har tidigare varit i blåsväder, något Nyheter24 skrivit om. 

År 2021 startade hon nämligen en insamling till Svenska Afghanistankommittén, trots att det gick emot SVT:s riktlinjer. Den gången ledde det hela till att hon inte fick bevaka frågor som rörde Svenska Afghanistankommittén, landet och bistånd. 

Ica
/
Relaterat
Senaste nytt

Molly Sandén åker på akustisk turné

Hästpojken åker ut och spelar

Hästpojken ger sig ut på vägarna igen och gör en mindre turné i slutet av året.

Bingolotto svarar på kritiken – efter tittarnas ilska: "Irriterande"

1 timme sedan
Efter helgens "Bingolotto"-sändning fick den nye programledaren Daniel Norberg beröm och lovord från tittarna. Men det var en detalj i programmet som flera tittare var missnöjda med.

"Bröderna Lejonhjärta" spelas på teckenspråk

1 timme sedan
För första gången sätts Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta" upp på svenskt teckenspråk.

Hemligheten avslöjad: Därför ser 79-årige Lasse Holm så ung ut

1 timme sedan
Lasse Holm, en populär svensk låtskrivare men även känd för sitt karismatiska yttre. Nu berättar han sanningen bakom det unga utseendet.

Sophie Ellis-Bextor gör Sverigespelning

1 timme sedan
Brittiska artisten Sophie Ellis-Bextor kommer till Stockholm för en spelning på Nalen den 9 mars nästa år.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.