SVT-profilen Carina Bergfeldt medverkade nyligen i Ica-tidningen "Stammis", något som kan bryta mot SVT:s regelverk
SVT-profilen Carina Bergfeldt medverkade nyligen i Ica-tidningen "Stammis", något som kan bryta mot SVT:s regelverk - Foto: Pontus Lundahl/TT & Staffan Löwstedt/SvD/TT

SVT pudlar efter Carina Bergfeldts Ica-intervju: "Otydligt..."

Carina Bergfeldt medverkar i det senaste numret av Ica:s tidning "Stammis" där hon intervjuas om sin nya bok. Det som i efterhand har fått SVT att vara självkritiska är faktumet att Carina Bergfeldt kan ha brutit mot de interna regelverket.


Carina Bergfeldt medverkade i reklamtidningen ”Stammis” som Ica delar ut. Nu pudlar SVT och menar att man borde tagit reda på hur tv-profilens medverkan skulle användas.

I det här fallet borde SVT försäkrat sig om att publiceringen inte skulle komma direkt efter avslutad säsong av hennes talkshow eftersom SVT har karantänsregler i samband med medarbetares boksläpp. SVT borde också tagit reda på hur bilderna på henne skulle användas. Nu blev det otydligt att Carinas medverkan i tidningen är en författarintervju”, skriver SVT:s presschef Camilla Hagert till Dagens Nyheter. 

Strider mot SVT:s regler

På omslaget av Ica-tidningen ”Stammis” marsnummer sitter Carina Bergfeldt i en fåtölj på omslaget. I tidningens uppslag finns en intervju med tv-profilen som handlar om hennes senaste bok ”En bra dag att dö”. Intervjun görs då Ica har ett samarbete med strömningstjänsten Bookbeat. 

Under samma period tidningen avser har dock Carina Bergfeldt varit programledare för SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt”. 

Detta innebär att programledarens medverkan i Ica-tidningen nu kan strida mot SVT:s karantänregler. En av reglerna i deras medarbetarpolicy är att medarbetare ”inte ska medverka i reklam eller säljfrämjande aktiviteter för andra”. 

Carina Bergfeldt har tidigare varit i blåsväder, något Nyheter24 skrivit om. 

År 2021 startade hon nämligen en insamling till Svenska Afghanistankommittén, trots att det gick emot SVT:s riktlinjer. Den gången ledde det hela till att hon inte fick bevaka frågor som rörde Svenska Afghanistankommittén, landet och bistånd. 

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!