Edvin Ryding gästar Emil Persson och Fördomspodden där han berättar om vad som hände när han var på QX-galan
Edvin Ryding gästar Emil Persson och Fördomspodden där han berättar om vad som hände när han var på QX-galan - Foto: Henrik Montgomery/TT & Stefan Jerrevång/TT

Edvin Ryding antastad på kändisgala: "Jag sätter punkt där"

I Fördomspodden berättar skådespelaren Edvin Ryding om hur han känt händer på rumpan och ländryggen när han deltagit på QX-galan.


Skådespelare Edvin Ryding har gjort sig ett namn efter att ha medverkat i flera stora produktioner, bland annat Gåsmamman och Young Royals. 

Edvin Ryding bemöter Emil Perssons fördomar

I veckans avsnitt av Fördomspodden intervjuas 20-åringen av Emil Persson där han får bemöta programledarens fördomar om honom. 

En av dessa fördomar resulterar i att Edvin Ryding öppnar upp om en händelse när han närvarade på QX-galan. 

"Enda gången du satt ett litet, litet frågetecken kring det här med alla människors rätt att älska vem de vill är när du blev grovt antastad under pride-paraden?", säger Emil Persson.

– Nej jag har aldrig tvivlat på att människor får älska vem de vill. Det där handlar mer om att vissa människor inte fattar gränser, svarar Edvin. 

Blev du antastad?, frågar då Emil Persson. 

– Jag gick i pride-paraden förra året. Jag blev inte antastad där men någon annanstans. 

Edvin Ryding blev klappad på rumpan

Han berättar att han inte blivit antastad i pridetåget men vid ett annat tillfälle. Han berättar då hur han känt klappar på rumpan och smekande händer på ländryggen när han varit på QX-galan.

– Jag sätter punkt där. 

/
QX
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!