Seinabo Sey är en av Sveriges mest hyllade artister.
Seinabo Sey är en av Sveriges mest hyllade artister. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Thomas Johansson/TT

Allt om Seinabo Sey: Unika miljonlyan, kända systern och musiken

Seinabo Sey har, med hitlåtar såsom "Younger" och "Hard Time", blivit en av Sveriges mest hyllade artister. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnans liv utanför musikscenen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om Seinabo Sey.


Seinabo Seys ålder – hur gammal är hon?

Seinabo Sey föddes den 7 oktober 1990, vilket innebär att hon fyller 33 år under hösten 2023.

Seinabo Seys längd – hur lång är hon?

Det är inte känt exakt hur lång Seinabo Sey är. 

Seinabo Seys föräldrar – vem är hennes mamma och pappa?

Seinabo Sey är dotter till musikern Maudo Sey, som gick bort 2013, och Madeleine Sundqvist. I en intervju med Elle har Seinabo berättat om hur hon redan som barn visste att hon ville jobba med musik – något som hon öppet delade med sin mamma och pappa.

– Mina föräldrar förmedlade att jag fick göra vad jag ville, men peppade mig inte att välja jordens minst stabila yrke. Vi var så fattiga och hade det svårt väldigt länge. De tjatade: ”Se till att du har mat och tak över huvudet. Annars, gör vad du vill och hjälp andra, det är meningen med livet.” Genom att inte säga att någonting är omöjligt fick de mig att känna att allt är möjligt.

Seinabo Seys familj – har hon syskon?

Seinabo Sey har sex syskon: tre systrar och två bröder, enligt Elle. 

Är Seinabo Sey släkt med Amie Bramme Sey?

Ja, du är inte den första som funderat kring huruvida Seinabo Sey är släkt med mediaprofilen och programledaren Amie Bramme Sey och så är faktiskt fallet. Seinabo och Amie är halvsystrar. 

Allt om Amie Brammie Sey: Familj, barn, partner och podd

Har Seinabo Sey pojkvän? 

Det är oklart huruvida Seinabo Sey har någon pojkvän i dagsläget. Klart är i alla fall att hon är folkbokförd själv i sin bostad, så någon sambo har hon inte.

Seinabo Seys lägenhet – hur bor hon?

Och ja, på tal om just bostaden så har Seinabo Seys lägenhet – en etta på Södermalm i Stockholm – blivit en riktig snackis. Det är nämligen en minst sagt färgsprakande lya som artisten huserar i.

– Jag har haft ganska svårt för att släppa in folk tidigare, men ju finare det blir desto roligare känns det. Men det är nog en lite helig plats för mig. Att få ha en plats där jag kan vara i mina egna tankar och lyssna på vad jag vill. Jag är väl en hemmaperson, har hon sagt om sitt hem i en intervju med Elle.

Enligt Booli är lägenheten uppskattningsvis värd 7,5 miljoner kronor. 

Vad heter Seinabo Sey på Instagram?

På Instagram hittar du Seinabo Sey under namnet @seinabosey.

Läs alla våra artiklar om Seinabo Sey här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!