Pernilla Wahlgrens besök på Kolmården väcker starka reaktioner.
Pernilla Wahlgrens besök på Kolmården väcker starka reaktioner. - Foto: Stella Pictures och Henrik Montgomery/TT

Följarna rasar mot Pernilla Wahlgren – bilderna väcker avsky: "Hur kan du?!"

Att besöka djurparker är en omdiskuterad fråga och det märktes inte minst när Pernilla Wahlgren delade med sig av bilder från hennes tur till Kolmården.


Artisten Pernilla Wahlgren är ständigt aktuell på scen såväl som i tv-rutan och om några veckor leder hon sin allra första säsong av "Allsång på Skansen".

De som inte får nog av Pernilla i tv-rutan följer henne på Instagram där hon delar med sig av allt från familjebilder till behind the scenes-bilder från föreställningar och inspelningar.

Pernilla Wahlgrens vassa pik mot Carolina Gynning: "Du säljer inte..."

Pernilla Wahlgren om besöket på Kolmården: "Mysigt"

Och det var just på Instagram som Pernilla Wahlgren häromdagen publicerade flera bilder och videoklipp från ett besök på djur- och nöjesparken Kolmården. 

"Extra mysigt för mig också att få vara tillbaka på Kolmården med små barn igen! Det var några år sedan…! Bamse i all ära, men att få komma in i Lejonkulan, var nog det mest spännande av allt, tyckte vi alla…!", skriver Pernilla, som var på Kolmården med fästmannen Christian Bauer, hans dotter, svärson och barnbarn.

Kritiken mot Pernilla Wahlgren: "Så ledsamt"

Men det dröjde inte länge innan kritiken haglade in från följarna i kommentarsfältet på Instagram:

"Bamse ja, Lejonkulan fruktansvärt deprimerande att se.. Så otroligt trist att du med så många följare Pernilla väljer att 'köpas' och göra reklam/stötta något så vidrigt som djurparker/djurplågeri 2023... #riktigtbesviken"

Så ledsamt när kända personer med massa följare helt okritiskt stöttar vilda djur inspärrade på små ytor. Är så förvånad faktiskt. Stackars lejon. Och efter Furuviken."

"Varför stöttar du djurparker? Har vi inte lärt oss efter vad som hände i Furuvik?"

"Tragiskt att se lejonet utföra sterotypiskt beteende på grund av att den inte får utlopp för sina naturliga beteenden. Stackars djur."

"Men usch vilket stressat lejon som uppvisar en maktlöshet utan dess like. Hur kan du göra reklam för här utan en tanke på vad djuren går igenom?"

Foto: Skärmavbild/Instagram/pernillawahlgren

Än så länge har Pernilla Wahlgren inte svarat på kritiken. 

Läs alla våra artiklar om Pernilla Wahlgren här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!