Niklas Ekstedt leder "Vilda kockar" i SVT.
Niklas Ekstedt leder "Vilda kockar" i SVT. - Foto: Fredrik Persson/TT och Stella Pictures

Niklas Ekstedt om hemligheten bakom långa äktenskapet: "Bråkar aldrig"

Superkocken Niklas Ekstedt dyker upp ofta upp i tv och har genom åren blivit ett välkänt ansikte. Men hur mycket vet du egentligen om Ekstedts liv utanför tv-rutan, hans restauranger, fru och barn?


Niklas Ekstedts ålder – hur gammal är han?

Niklas Ekstedt föddes den 28 november 1978, vilket innebär att fyller 45 under vintern 2023. 

Vad heter Niklas Ekstedts restauranger?

Niklas Ekstedt driver dels Ekstedt, dels Hillenberg by Ekstedt. Dessutom driver han vinbaren Tyge & Sessil.

År 2021 öppnade kocken Ekstedt at the Yard i London.

– Jag älskar London. Det är en kosmopolitisk stad där människor lever sida vid sida. Du kan vara i östra London och möta ett muslimskt par och ett queer-par utanför ett ställe som säljer pakistanskt bröd. Kulturer lever sida vid sida och respekterar varandra i samhället, har Ekstedt sagt till White Guide.

Vem är Niklas Ekstedts fru Katarina Ekstedt?

Niklas Ekstedt är gift med författaren Katarina Ekstedt sedan 2010, men paret lärde känna varandra redan i gymnasiet och började träffades igen runt 2005-2006. 

– Styrkan i mitt liv är att jag har ett väldigt lyckligt förhållande och att vi aldrig bråkar och att det aldrig stormar. Att hitta rätt i kärleken och som sambo i livet är ju en välsignelse skulle jag vilja säga. Jag ser många kollegor som har det stormigare i sina privata liv och det tär ju hårdare på dem än vad arbetsbördan gör. Och det blir ännu värre om man har båda två. Jag är väldigt glad att jag har min fantastiska fru, har Ekstedt sagt i podcasten "Ofiltrerat".

Niklas Ekstedt och Katarina Ekstedt. Foto: Stella Pictures

Enligt kocken har paret lyckats hålla ihop så länge för att de kompletterar varandra och aldrig konkurrerar med varandra.

– Hon är aldrig avundsjuk eller svartsjuk på min framgång och jag är aldrig svartsjuk eller avundsjuk på hennes framgång, sa han i "Ofiltrerat".

Niklas Ekstedts familj – har han barn?

Niklas Ekstedt och Katarina Ekstedt har två barn, sönerna Vinston och John.

Niklas Ekstedts lön – hur mycket tjänar han?

Är du nyfiken på hur mycket en superkock som Niklas Ekstedt drar in? Då har du kommit rätt. Här kan du läsa allt om Niklas Ekstedts lön.

Är Niklas Ekstedt programledare för Vilda kockar?

Under sommaren 2023 är Niklas Ekstedt programledare för SVT-programmet "Vilda kockar" där Filip Poon, Zeina Mourtada, Leila Lindholm, Erik Brännström, Erik Videgård och Lisa Lemke tävlar.

Vad heter Niklas Ekstedt på Instagram?

Du hittar Niklas Ekstedt på Instagram under namnet @niklasekstedt.

Läs alla våra artiklar om Niklas Ekstedt här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.