Hooja är den populära musikduon från Gällivare.
Hooja är den populära musikduon från Gällivare. - Foto: Nyheter24 och Claudio Bresciani/TT

Hoojas nya avslöjande om kärleken: “Vi är…”

Hooja är succéduon från Gällivare som har miljontals spelningar på Spotify. Inte särskilt mycket är allmänt känt om artisternas privatliv, men för Nyheter24 berättar Hooja och Mårdis om hur det egentligen ser ut på kärleksfronten…


Hooja har minst sagt tagit Sverige med storm. I succéduon, som bland annat ligger bakom dunderhiten “Banan melon kiwi & citron”, så är det karaktären Hooja som sjunger och karaktären DJ Mårdhund, även kallad “Mårdis”, som producerar musiken. 

Hooja har i skrivande stund flera miljoner spelningar på Spotify på många av deras låtar, och lockar tusentals människor till deras spelningar runtom i landet. 

Hooja och DJ Mårdhund är från Gällivare – därför bär de mask 

Hooja och DJ Mårdhund har, genom sin musik, satt Gällivare och Malmfälten på kartan. Duon, som är från Gällivare, har slagit igenom stort med sina låtar om livet på glesbygden i norra Norrland. 

Musikduon har valt att vara anonyma, och går klädda i skotermask, pälsmössa och solglasögon. 

Hooja vann Årets grupp på P3 Guld. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Därför är Hooja anonyma – vad är deras riktiga namn? 

Ja, vad de två hemliga medlemmarna av Hooja faktiskt heter tycks väcka stor nyfikenhet hos svenska folket, och vad deras riktiga namn är tycks förbli okänt. I tidigare intervjuer har duon berättat att de aldrig känt något behov av att vara offentliga personer. 

– Vi gillar väl egentligen inte… vi vill helt enkelt inte visa oss. Sedan om det sipprar ut så går väl inte hela världen under för det, har Hooja sagt till Expressen

Vad jobbar Hooja med? 

Duon har varit sparsamma med att dela med sig om sitt privatliv, sin bakgrund eller sina sysselsättningar utanför musiken. I en intervju med Dagens Arbete från 2022 berättade duon att karaktären Hooja jobbar i gruvan och DJ Mårdhund jobbar någonstans på järnvägen. 

Hur ser Hooja ut utan mask?  

Vilka som faktiskt döljer sig bakom Hoojas karakteristiska masker har blivit en fråga som engagerar många. Men duon har förklarat att de tycker att deras identitet är oviktig. 

– Vi tror gott om folk och det visar sig ofta stämma. De flesta vet att vi inte vill ha det där rampljuset direkt i ögonen, säger DJ Mårdhund till Nyheter24

För Nyheter24 har Hooja avslöjat när maskerna egentligen åker av – det kan du läsa mer om här

Duon har miljontals spelningar på Spotify. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Hoojas avslöjande om kärlekslivet – är de singlar? 

Inte särskilt mycket är allmänt känt om Hoojas och Mårdis privatliv. Men hur ser det egentligen ut på kärleksfronten för Hooja? Är de singlar eller har de någon partner?

– Nej, vi är inte singlar. Vi är upptagna, bägge två. Vi har fjällor, svarar duon. 

Hooja gästar "Allsång på Skansen" 2023

4 juli gästar Hooja "Allsång på Skansen". Foto: Stella Pictures

Under sommaren 2023 ska Hooja dels på turné, och även uppträda på Sollidenscenen. Hooja ska för första gången gästa Allsång på Skansen den 4 juli, där Pernilla Wahlgren är programledare. 

Pernilla Wahlgrens hemliga plan – om hon glömmer texten i Allsång på Skansen 2023

"Sommar i P1" 2023: Hooja och DJ Mårdhund sommarpratar 1 juli 

Det är ett minst sagt späckat sommarschema 2023 för Hooja, som även ska vara sommarvärdar i P1. Den 1 juli sommarpratar Hooja och DJ Mårdhund, och för Nyheter24 ger de en liten ledtråd om vad programmet kommer handla om. 

– Vi kommer att prata mycket om livet i norr och vad som har format oss till de vi är. Och lite hur man lever där uppe, och kanske lite tips och tricks hur man klarar sig i vildmarken. Även om musiken och framgången som vi har haft, säger Hooja. 

– Jag tycker att vi funderar ganska mycket i programmet. Även om samhället vi lever i idag, hur det ser ut och vad som händer, säger DJ Mårdis. 

Sommarpratare 2023 – hela listan: Alla värdar i "Sommar i P1"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!