Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen" 2023.
Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen" 2023. - Foto: Stella Pictures och Claudio Bresciani/TT

Hemliga planen om Pernilla Wahlgren glömmer bort texten i “Allsång på Skansen” 2023

Pernilla Wahlgren är ny programledare för “Allsång på Skansen”. Men vad händer om hon glömmer bort en textrad under det direktsända programmet? Det avslöjar hon för Nyheter24…


Pernilla Wahlgren är den folkkära artisten som har minst sagt många strängar på sin lyra. På hennes imponerande cv finns diverse tv-program såsom “Let’s Dance”, den egna realityserien “Wahlgrens värld” och “Villa Wahlgren”. Hon har även ett flertal Melodifestivalenbidrag i bagaget, och driver podcasten “Wahlgren och Wistam” tillsammans med vännen och branschkollegan Sofia Wistam

Det skrev Tommy Nilsson till Pernilla Wahlgren efter sexryktet: "Jäkla..."

Pernilla Wahlgren är programledare för "Allsång på Skansen" 2023 

I oktober 2022 stod det klart att Pernilla Wahlgren under 2023 kommer få ett helt nytt sommarjobb. Hon tar nämligen över stafettpinnen från Sanna Nielsen som programledare för SVT:s “Allsång på Skansen”. 

Och det är inte bara på yrkesfronten som det händer grejer för Pernilla Wahlgren. Hon har fyra barn – Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso samt Theo Wahlgren – och snart har Pernilla även ett barnbarn. 

Pernillas förstfödde, Oliver Ingrosso, väntar nämligen barn tillsammans med sin flickvän Zoe-Fay Brown. Här kan du läsa mer om Pernilla Wahlgrens relation till svärdottern Zoe-Fay Brown.

Pernilla Wahlgren om premiären av Allsång på Skansen 2023: "Jättenervös"

Den 27 juni får vi för första gången se Pernilla Wahlgren på Sollidenscenen när “Allsång på Skansen” 2023 har haft premiär. Några veckor innan premiären berättade Pernilla Wahlgren för Nyheter24 om känslorna inför sitt nya programledarjobb. 

Hur är nerverna inför premiären? 

– Just nu är de bra, men jag kommer nog att vara jättenervös på premiären. Det är man ju alltid när det är direktsändning, som i Melodifestivalen eller i Allsång på Skansen. Det känns bara skönt att jag inte ska tävla. Jag är ju bara här för att egentligen vara en trygg famn till artisterna, svarar Pernilla. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Pernillas plan om hon glömmer bort låttexten i "Allsång på Skansen" 2023

Ett av de viktigaste momenten i det direktsända programmet är just den nästintill heliga allsången. Alltså när programledaren, en gästartist och publiken tillsammans sjunger diverse klassiska svenska sommarlåtar och visor. Samtidigt visas en textremsa för alla som sitter och kollar hemma i tv-sofforna, för att så många som möjligt runt om i landet ska kunna sjunga med. Och det visar sig att Pernilla faktiskt har en plan ifall hon skulle glömma bort någon textrad. 

Hur mycket har du pluggat på låttexterna? Det är ju ändå mycket text att komma ihåg. 

– Ja, det är det. Men det är också allsång, så jag tänker att om jag glömmer bort någon textrad så kan jag alltid stoppa mikrofonen i ansiktet på någon i publiken, säger Pernilla med ett skratt.

Vad händer om Pernilla Wahlgren blir sjuk under "Allsång på Skansen" 2023?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!