Det fick Sofia Wistam att tacka ja till en andra säsong av Naked attraction Sverige

Det nakna dejtingprogrammet Naked attraction får en avdra säsong. I programmet där man dejtar naken kommer Sofia Wistam att på nytt vara programledare.


Naked Attraction Sverige skapade minst sagt reaktioner ute i stugorna när det visades på svensk tv. Programmet går ut på att en person ska dejta en rad andra deltagare – men utan att se personernas ansikten. Istället får man bara stegvis se deras nakna kroppar. 

Trots att programmet snabbt blev populärt möttes programledare Sofia Wistam av en hatstorm och många förstod inte hur hon kunde ställa upp. Det hela berättade hon om i podden "Wahlgren & Wistam".

– Kanske 80 procent tycker att det är bra, kul och det är lite guilty pleasure. Sen är det såklart några som också blir upprörda över det här och då kan man ju tänka att de kanske kan byta kanal eller inte titta. Men folk vill ändå uttrycka sin åsikt om det här. Du Pernilla är ju lite mer van att få hårda ord, jag är ovan vid det. Men jag försöker ändå ha som mantra att jag själv står för det här och att jag tycker om det här programmet och jag tycker att det är fint att visa dom här kropparna, sa Sofia Wistam i podden.

Sofia Wistam. Bildkälla: discovery+

Naked attraction får en säsong 2

Aftonbladet kunde i veckan avslöja att programmet nu får en andra säsong.

– Jag gillar också att visa upp vanliga kroppar. För jag slås av det när jag står där, att vi ser ut som vi gör, vi ser inte ut som retuscherade Kardashians utan vi tjejer har olika stora bröst och magar och rumpor. Speciellt unga kan behöva höra att du är fin som du är och höra människor som säger; ”jag älskar sådana bröst eller rumpor”. Då känner jag att vi gör något bra för tjejer som knappt vågar visa sig i baddräkt för att de bara ser retuscherade kroppar på Instagram, berättade hon för Aftonbladet. 

Naked attraction får en säsong 2. Bildkälla: discovery+

Så väljer man ut deltagarna i Naked Attraction

Illona Eskfält var med i säsongens första avsnitt och berättar på sociala medier vad castarna går på. 

"Under själva castingen får man berätta vilka främre preferenser man har men också lite kring vad man söker hos en partner personlighetsmässigt. Sen är det svårt för mig som väljare hur mycket av personlighetspreferenserna som finns med", skrev hon då. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!