Anis don Demina slog igenom på Youtube. Nu programleder han några av Sveriges största tv-produktioner.
Anis don Demina slog igenom på Youtube. Nu programleder han några av Sveriges största tv-produktioner. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Anis don Deminas kända familj – därför känner du igen dem

Anis don Demina slog igenom på Youtube och har efter det blivit populär genom sin musikkarriär och charmiga personlighet i tv. Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna svenska folket googlar om don Demina.


Anis don Deminas ålder – hur gammal är han?

Anis don Demina föddes den 25 april 1993, vilket betyder att han fyller 31 år under våren 2024.

Har Anis don Demina flickvän?

I juli 2023 berättade Anis don Demina att han har en ny flickvän på sin Instagram, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om. I inlägget delade han med sig av bilder på den nya partnern, utan att avslöja hennes utseende. Vem hon är är ännu inte känt. 

Anis don Deminas syster – vem är Sanna Claus Demina?

Sanna Claus Demina är syster till Anis don Demina. Hon är en framgångsrik skodesigner och hon har bland annat vunnit det priset ”Accessories Designer of the year” på Ellegalan 2022, något Nyheter24 tidigare rapporterat om. 

Anis don Deminas familj – vad heter hans föräldrar?

Anis don Deminas mamma heter Marina och hans pappa Razak. Mamman kommer ursprungligen från Belarus och pappan från Irak. 

Hans pappa avled i cancer 2014, något Anis don Demina berättat om i sitt sommarprat i P1. 

– Att jag aldrig kommer få se min pappas reaktion på min framgång och framfart gör ont. 

Han berättade även om de sista orden hans pappa sa till honom innan han gick bort, ord som också har påverkat och förändrats Anis don Deminas liv. Pappans ord var: ”Snälla tyck inte synd om dig själv, gör mig stolt i stället”. 

Har Anis don Demina varit tillsammans med Filippa Toremo?

Anis don Demina var tidigare tillsammans med influencern Filippa Toremo. I slutet av 2022 tog deras förhållande slut. 

Vad heter Anis don Demina egentligen?

När Anis don Demina föddes fick han namnet Anis don Dhahir.

Anis don Deminas bror – har Valentino Demina varit med i Robinson?

Anis don Deminas bror, Valentino Demina, deltog i Robinson 2022. Efter programmet har han pratat om de negativa sidorna hans deltagande förde med sig, något Nyheter24 tidigare skrivit om. 

– Jag har inte blivit helt orättvist porträtterad, det vill jag vara ärlig och säga. För att jag gick in för det här spelet, så mycket kan jag säga. Men sen för att gå tillbaka till folk som sitter i soffan, de visar tjugo till fyrtio minuter av tjugofyra timmar, har han sagt i broderns talkshow ”Då är vi igång”.

Han förklarade att de som tittar på programmet endast ser till det negativa, även om det endast står för en bråkdel av hela hans medverkan. 

– Det negativa är bara tio procent, men de skriker högst. 

Har Anis don Demina varit med i Let’s Dance?

Anis don Demina deltog i TV4-programmet Let’s Dance 2021. Tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm gjorde han stor succé och gick hela vägen till final.

Väl där ställdes han mot Filip Lamprecht som vann hela tävlingen. 

– Som vi har stångats den här säsongen. Under resans gång har vi legat på botten och hamnat i duell så många gånger. För oss blev det som en vinst att bara komma till final för det trodde vi aldrig. Men fan vad vi förtjänar det här. Vi förtjänar verkligen att komma tvåa och Filip och Linn förtjänar att vinna, berättade Anis don Demina för Aftonbladet efter finalen.

Vilka tv-program har Anis don Demina varit med i?

Utöver sin musikkarriär har Anis don Demina även medverkat i flera tv-produktioner. Utöver Let’s Dance 2021 har han bland annat medverkat i Fångarna på fortet, Bäst i test samt programlett Musikhjälpen, Idol, Melodifestivalen och Underdogs.

Anis don Deminas lön – hur mycket tjänar han?

Under 2022 hade Anis don Demina en inkomst på 1 758 200 kronor, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om. Det ger honom en månadslön på 146 516 kronor. 

Vad heter Anis don Demina på Instagram?

På Instagram heter Anis don Demina @anisdondemina. Där delar han med sig av bilder till 275 000 följare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!