Nyheter24 har tagit reda på vad som googlas mest om tv-profilen Erik Ekstrand.
Nyheter24 har tagit reda på vad som googlas mest om tv-profilen Erik Ekstrand. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Anders Wiklund/TT

Erik Ekstrand om tuffa tiden efter dotterns operation: ”Liv och död”

Erik Ekstrand slog igenom för den breda tv-publiken i och med intåget av duon Erik & Mackan på TV6. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest om honom.


Erik Ekstrands ålder – hur gammal är han? 

Erik Ekstrand föddes den 22 oktober 1979, vilket innebär att han fyller 44 år under hösten 2023.

Erik Ekstrands familj – har han några barn? 

Erik Ekstrand har en dotter.

Har Erik Ekstrand flickvän?

Erik Ekstrand lever tillsammans med sin sambo, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Var Erik Ekstrands dotter sjuk?

Erik Ekstrands dotter föddes med sjukdomen gallvägsatresi och behövde genomgå en levertransplantation 2020, något Nyheter24 tidigare skrivit om.

I en intervju med Sveriges Radio P4 berättade han om operationen dottern behövde genomgå.

– Hon opererades, vaknade på intensiven. Det var precis innan corona kom, så vi fick fortfarande vara med och det var ingen munskyddsfestival och rymddräkter på läkarna, utan det gick och prata med dem. Hon vaknade och vi var på intensiven en vecka, och det var ju fruktansvärt, för där är det ju liv och död runt en hela tiden. Så där var vi en vecka, sen var vi en vecka på transplantationsavdelningen och sen åkte vi hem. Det är rekordtid, två veckor för ett barn som… och sen har det gått svinbra liksom, sa han då.

Erik Ekstrand i duon Erik och Mackan

Tillsammans med parhästen Mackan Edlund har Erik Ekstrand skapat flera tv-program som sänts på TV6. De träffades när de båda arbetade med tv-programmet ”Pussel”. 2008 fick de sitt egna program på TV6. För att nämna några finns ”Erik & Mackan - snygga och smärta”, ”Gumball 3000 med Erik & Mackan”, ”99 saker man måste göra innan man dör” och ”Erik & Mackan - knäcker den manliga koden”. 

2015 upphörde duon att synas i rutan, något Erik Ekstrand pratat om med Aftonbladet i en intervju 2021.

– Det var inte riktigt jag som bestämde. Det var kanalen. Vi hade sju härliga år på sexan och sen kände väl de att de ville gå vidare. Då var det svinjobbigt och tråkigt, men i efterhand. Det är fortfarande trist, men det är okej.

Hur blev Erik Ekstrand känd?

Erik Ekstrand har medverkat i flera tv- och radioproduktioner genom åren. Han slog igenom i radioprogrammet ”Deluxe” i Sveriges Radio P3. Därefter blev han programledare för ”Snyggast i klassen” tillsammans med Josefin Crafoord på TV400.

Det stora genomslaget kom när han tillsammans med radarpartnern Mackan Edlund klev in i tv-rutan hos TV6 med programmet ”Erik & Mackan - hela och rena” 2008. 

Vad tjänar Erik Ekstrand?

Enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av, hade Erik Ekstrand en fastställd förvärvsinkomst under 2022 på 1 253 000 kronor, vilket ger honom en genomsnittlig månadslön på 104 416 kronor.

Vad heter Erik Ekstrand på Instagram?

På Instagram heter han @erikekstrandpariktigt. Där delar han med sig av bilder till över 58 000 följare.

TV6
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!