Tilde de Paula och Pernilla Wahlgren
Tilde de Paula skämtade friskt om Pernilla Wahlgren – något som har fått tittarna att reagera starkt. - Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Stina Stjernkvist/TT Bild.

Tittarna rasar mot Tilde de Paulas skämt om Pernilla Wahlgren: "Fy vad osmakligt"

Tilde de Paula skämtade friskt om Pernilla Wahlgren i Efter fem – samtidigt som Pernilla var med sonen Theo på Karolinska sjukhuset. Nu möts Tilde och TV4 av hård kritik.


Det var under onsdagen som Pernilla Wahlgren, 55 tvingades avbryta sin medverkan i TV4:s populära talkshow "Efter fem". 

Pernilla skulle prata om sin avskedsturné tillsammans med ensemblen från den hyllade uppsättningen Hybris bestående av bland andra Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki.

Pernilla Wahlgren fick åka in till Karolinska med sonen Theo Wahlgren – efter problem med hans hjärta

Istället fick Pernilla snabbt åka in med sonen Theo Wahlgren till Karolinska sjukhuset i Stockholm. Detta då EKG-tester på vårdcentralen hade visat avvikelser på hjärtat.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

På Karolinska utfördes flera tester, och efter flera timmars väntan fick Pernilla och familjen ett besked som gjorde de väldigt lättade. Det Theo hade drabbats av var antagligen en "naturlig" avvikelse som kan förekomma på unga idrottande killars hjärtan, skrev Pernilla på sin Instagram.

Tilde de Paula skämtade om Pernilla Wahlgren i Efter fem

Men i TV4-studion satt "Hybris"-gänget och genomförde intervjun som Pernilla skulle ha varit med på, och programledaren Tilde de Paula skämtade friskt om att Pernilla inte var på plats.

– Här sitter jag och är på väg att ta över Pernilla Wahlgrens plats i detta fenomenala gäng, skämtade Tilde de Paula.

Senare skojade Tilde de Paula om att Pernilla har "det lite stressigt" och "har svårt att komma i tid".

Även på Instagram drev Efter fem friskt med det faktum att Pernilla inte var på plats i studion. Tilde de Paula och TV4 har nu mötts av massiv kritik från upprörda tv-tittare som tycker att det är osmakligt att de skämtade om det hela då anledningen till Pernillas frånvaro handlade om att hon var på sjukhuset med sonen.

"Så galet respektlöst att göra på detta viset", "Fy fan vad osmakligt" och "Tilde kanske kan be om ursäkt" var några reaktioner på skämten om Pernilla som utspelades i kommentarsfältet på Instagram.

Reaktioner på Tilde de Paulas skämt i Efter fem. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Under torsdagen valde TV4 att kommentera den massiva kritiken som de möttes av, och det förklarades då att kanalen i en överenskommelse med Pernilla bestämde att inte berätta varför Pernilla saknades i sändningen.

"Pernilla tvingades ställa in sin medverkan med kort varsel igår. Efter överenskommelse med henne och av hänsyn till familjen berättade vi inte varför hon var borta i sändning.
Nu har Pernilla själv berättat att de fick åka till sjukhuset och vi är så glada över att det inte var någon fara och att sonen mår bra", skriver Efter fem på Instagram

Efter fem svarar på kritiken. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Tilde de Paula svarar på kritiken

Även Tilde de Paula har valt att bemöta den hårda kritiken. På Instagram skriver hon om hur redaktionen resonerade när Pernilla med kort varsel tvingades ställa in sin medverkan i Efter fem. 

"Idag känner jag och många med mig, lättnad och tacksamhet över att Pernilla Wahlgren och hennes Theo mår bra. Barnen går alltid före allt annat", inledde Tilde de Paula sitt inlägg. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!