Antonija Mandir
Antonija Mandir anklagas för plagiat. - Foto: Stella Pictures, Instagram. Bilden är ett montage.

Antonija Mandir anklagad för plagiat: "Grisigt och pinsamt"

Antonija Mandir anklagas för plagiat - och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. "Heeeelt sjukt tillvägagångssätt och lurendrejeri" och "Grisigt och pinsamt" är några reaktioner. Läs mer om vad som har hänt kring Antonija och plagiatanklagelserna här.


Influencern, entreprenören och medieprofilen Antonija Mandir, 27, har i veckan berättat för sina följare att hon ska komma med en rolig nyhet.

På torsdagen gick hon slutligen ut med att hon lanserar en Head Spa salong i Sverige. Det är en typ av skönhetssalong med nischade behandlingar för bland annat håret och hårbotten. 

Antonija Mandir öppnar Head Spa Sweden

I ett första inlägg skrev Antonija att hon öppnar Sveriges första head spa salong – men i efterhand har hon redigerat inlägget så det inte längre står att hon är först med konceptet.

Antonijas salong har fått namnet Head Spa Sweden.

Nu har skönhetssalongen Head Spa Stockholm gått ut och anklagat Antonija Mandir för plagiat. De skriver att Antonija ville göra ett samarbete med salongen, och att hon kom dit för att spela in ett samarbete. De har lagt ut flera bilder som visar hur Antonija får en behandling på salongen.

Efter att Antonija fått behandlingen så ska hon ha hört av sig till salongen och sagt att hon inte kunde lägga ut samarbetet då allt hon filmade hade försvunnit.

Kort därefter lanserade Antonija sin Head Spa-salong.

Antonija Mandir kontaktade Head Spa-salongen och frågade om de ville göra ett samarbete. Antonija fick en behandling, men kontaktade sedan salongen och sa att hon inte kunde lägga ut samarbetet då filmen försvunnit. Kort efter öppnade hon en egen Head Spa-salong. Nu anklagas hon för plagiat. Bildkälla: Instagram/exonphspoiler

Head Spa Stockholm anklagar Antonija Mandir för plagiat

Salongen Head Spa Stockholm anklagar nu Antonija för att ha tagit deras koncept, och de menar att det är extra fräckt att Antonija även tagit ett namn som liknar deras väldigt mycket.

Antonija anklagas även för att radera kritiska kommentarer på sin Instagram, skriver Bloggbevakning.

I kommentarsfältet på Bloggbevakning är flera läsare kritiska till Antonijas agerande.

Några kommentarer lyder:  

"Näe, inget plagiat men ett heeeelt sjukt tillvägagångssätt och lurendrejeri."

"Hua vad grisigt och pinsamt!"

"Inte snyggt gjort men ingen har ju ensamrätt och hon hade ju precis lika gärna kunnat skippa filmandet och bara memorerar vad de gjorde. Om hon sa att det var för samarbete fick hon det säkert gratis också, snålt!!"

"Kan på ett vis känna "konkurrensen är fri" och det är inte som att den första tjejen är den kommit på konceptet, det är ju taget från Vietnam/USA. Meeeeen att Antonija har gått dit, filmat av hela behandlingen, förmodligen ljugit om att materialet försakats och blåst henne på samarbetet, bara för att kopiera hennes tillvägagångssätt? Sen döpt sitt bolag till typ identiskt av av den andra tjejens ställe heter? Stackarn blir ju helt körd i all typ av sökords-kamp av det när Antonija tar över namnet online."

"Nä fyfan, vad illa skött av Antonija. Det där hade hon kunnat sköta snyggare."

"Det känns ju som att hon gått till den här tjejen bara för att lära sig mer om behandlingarna för att kunna kopiera konceptet rakt av."

"Otroligt fult gjort."

Under fredagseftermiddagen valde Antonija att bemöta anklagelserna. I ett inlägg på Instagram Story så gav Antonija sin version av vad som har hänt. 

På Instagram bemöter Antonija Mandir anklagelserna. Bildkälla: Instagram/antonijamandir

Nyheter24 söker Antonija Mandir.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!