Antonija Mandir anklagas för plagiat

Antonija Mandir offentliggjorde precis att hon startat upp ett nytt företag i Sverige  – Head Spa – som kommer erbjuda traditionella japanska behandlingar. 

Nu anklagas hon för plagiat av ett annat företag – Head Spa Stockholm – som skriver så här på Instagram: 

Haha hur komiskt att ”influensern” Antonija madir ville köra ett samarbete med mig , kommer hela vägen filmar hela proceduren för att sedan säga att hon inte kan lägga ut något samarbete då allt hon filmade försvann för att sedan ta mitt koncept till sitt eget bruk. Och på det skriva att hon är först i Sverige och dessutom tar i princip exakt likadan namn som mig. Och när folk sedan taggar mig på hennes inlägg o säger att jag var först så raderar hon dem. Väldigt lågt! 😨

En kollega till personen bakom Head Spa Stockholm visar bilder och videos på Antonija där hon filmar behandlingen hon får, som ska vara till ett samarbete, men där Antonjia alltså menar att hon inte kunde lägga ut det för att allt material försvann. Och nu öppnar hon alltså en likadan salong i Stockholm.

Från början skrev Antonija att hon öppnar upp Sveriges FÖRSTA Head Spa, någonting hon nu raderat från sitt inlägg.

Det raderas kritiska kommentarer på löpande band under Antonijas inlägg.

Jag har sökt Antonija Mandir för en kommentar.

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Otroligt fult tillvägagångssätt- men det finns nog inget patent på head spa. Däremot kanske en utbildning i ämnet innan man öppnar hade känts mer professionellt. Jag vill i alla fall gå till något som har mer än en filmad session som erfarenhet

   Namnet kan vara och vad jag förstår det hon syftar på🤗 Det är otroligt fult. Hade hon bara haft ett annat namn så hade jag varit fine med det. Konkurrens finns i Sverige ändå

    Men namnet ”head spa” kan man väl inte hävda på något vis är unikt, det är väl ett head spa? Är det inte typ som att heta något med ”frisör” eller ”restaurang” t ex?

    Näe, inget plagiat men ett heeeelt sjukt tillvägagångssätt och lurendrejeri.

     Men hon har ju exakt samma logga? Då är det väl plagiat?

      Det har hon ju inte?

     Nej men det är just förväxlingsrisken som man rent legalt ser på. Den som ”äger företräde” är den som bevisligen tog namnet i bruk först (dvs inte Antonijio-okreativ-plagierande-människan).

  Hua vad grisigt och pinsamt! 🐷🐷🐷

  Är inte förvånad att Antonia gör sånt här.

  Hon får sällan konsekvenser för sitt beteende ju.

   Kan vi inte bara cut her off helt och hållet? Hon är vidrig, in och ut. Ocharmig och ohygienisk med. Tackar nej till henne och hennes plagierade koncept. Hon älskar att tro att hin är så ”businezzzZ” men sanningen är att hon saknar kreativitet, driv och eget tänkande- och bara är som vilken annan ”uujjjniiik” influencer som helst. En riktigt torr sådan också.

    Säkert många influencerkollegor som kommer dit och samarbetar om ett par veckor när det lugnat sig lite 😍😍😍 Blir ingen cut off här inte! 🤍🤍🤍

    Hon kommer aldrig att bli stor. Skriver inte varför pga det är kränkande.

  Inte snyggt gjort men ingen har ju ensamrätt och hon hade ju precis lika gärna kunnat skippa filmandet och bara memorerar vad de gjorde. Om hon sa att det var för samarbete fick hon det säkert gratis också, snålt!!

  Vad exakt är ett ”head spa”? Gissar att det är något särskilt koncept i och med att salongen hävdar att de var före A, men verkar heta ”Halas Beauty”?

  Sjukt fult gjort om storyn stämmer. Har det gått till så som här påstås skulle jag inte vara överraskad om det går att applicera en brottsrubricering på tillvägagångssättet/resultatet, så utstuderat av A, och det torde inte vara omöjligt att bevisa att hon haft bedrägliga intentioner.

   Halas beauty är kollega till verksamheten ”head spa sthlm”. Antonijas verksamhet heter ” head spa sweden”. Så hon har inte bara tagit konceptet, utan även snott namnet! Bara bytt ut sthlm mot sweden 😳

    Tack för svar, noterade det när jag scrollade upp igen, men såg inte din kommentar förrän jag redan hade skrivit på nytt, dvs kommentaren jag skrev precis under din.

    Fast vadå ”snott namnet”. Är inte ”head spa” namnet på själva behandlingen? Typ som thaimassage eller vad som helst? Verkar ju vara en trend så snart finns det väl hundratals head spa i stan….

   Jaha, de hette tydligen headspasthlm och As nya salong heter headspasweden, jösses.

   Är varumärket, registrerat eller ej, tillräckligt inarbetat/förknippat med sthlm-salongen är min vilda gissning att A skulle förlora vid en rättslig prövning i och med att namnen är så lika att de lätt förväxlas, salongerna har liknande verksamhet och verkar på samma marknad.

  Ingen slump att hon är skorpion

   Haha men snälla

   Åh snälla berätta mer ….jag har 1 arbetskamrat som är skorpion och hon är vidrig. Ska tävla i allt och tycker sig själv vara störst, bäst och vackrast.
   Vill bara säga upp mig.

    Jag har träffat/haft ett gäng skorpioner i min närhet och de är inte att leka med!

    / Ja, jag tror på astrologi, nej, inte allt till 100%.

    Ja hade hon varit född tre dagar tidigare eller senare hade hon säkert inte gillat att tävla alls.

    Gör det säg upp dig.

    Mvh skorpion 🦂

   Jag är skorpion och skulle aldrig göra illa någon medvetet. Beskrivs som ödmjuk och sjysst av folk runtomkring mig. Så dra inte det där kortet…. Finns vidriga människor som är födda olika månader på året. Har mött många stenbockar och lejon som varit mindre sjyssta.

    Tror inte på astrologi förutom på att alla lejon är mean Girls.

     Nu blev jag oerhört kränkt, ALLAAAAA LEJON är inte mean girls 😉 Men du har nog rätt, eller i alla fall typ 90% av oss, skrämmande nog 😉

    Lejon och skorpioner är livsfarliga. Men också sexiga, spännande, extraordinära… slår att vara en grå liten snäll kräfta.

   Nej det är inte någon slump. Beror på att hennes föräldrar hade sex 9 månader tidigare.

  Kan på ett vis känna ”konkurrensen är fri” och det är inte som att den första tjejen är den kommit på konceptet, det är ju taget från Vietnam/USA. Meeeeen att Antonija har gått dit, filmat av hela behandlingen, förmodligen ljugit om att materialet försakats och blåst henne på samarbetet, bara för att kopiera hennes tillvägagångssätt? Sen döpt sitt bolag till typ identiskt av av den andra tjejens ställe heter? Stackarn blir ju helt kör i all typ av sökords-kamp av det när Antonija tar över namnet online.

  Nä fyfan, vad illa skött av Antonija. Det där hade hon kunnat sköta snyggare.

   Det känns ju som att hon gått till den här tjejen bara för att lära sig mer om behandlingarna för att kunna kopiera konceptet rakt av.
   Otroligt fult gjort.

  Är inte förvånad att A gör något sånt 🙂

  Att öppna konkurrerande verksamhet är ju inget fel men otroligt fult att fejka ett samarbete för att få allt på film så hon kan kopiera det

   Jo, det är faktiskt legalt fel. Ergo lagkränkning av ursprungliga företagets varumärke bland annat. De behöver inte ha registrerat sitt varumärke utan redan vid bruk kan de ha fått skydd för sina rättigheter, frågan är då om det skulle föreligga risk för förväxling och huruvida de agerar inom samma verksamhetsgrupp – vilket de uppenbarligen gör med Nose Mandirs plagierade idé. Så lågt.

    Av de immateriella rättigheterna* menade jag, såsom rätten till varumärket.

    …. men head spa är väl redan en grej i andra länder, den första tjejen har inte hittat å iden själv? Båda har snott den?

     Det är ju inte konceptet man talar om, men NAMNET (varumärket) som kan vara tillräckligt inarbetat och förknippat med första salongen. Verkar man sen inom samma bransch så är förväxlingsrisken ännu större.

     Fortsättning: och då är det alltså den som var först i tid som äger rätt till varumärket.

  KAN NÅGON TIPSA AFTONBLADET?!?!?

   Du kan väl tipsa Aftonbladet själv, JO!

   Du tex?

  Men alltså vilket skämt. Inte nog med det så raderar hon alla kommentarer? Bara det beteendet visar att hon försöker ”dölja” något?
  Alltid stört mig på Antonija lch hennes respektlösa beteende.

  Fan va lågt av henne, hon borde skämmas ihjäl!
  Bra att det lyfts här!

  Man hoppas ju att Head spa sthlm har gjort en varumärkesregistrering.
  Tyvärr brukar mindre företag vara dåliga på det.

   Behövs inte, skyddas redan vid bruk (om det kan bevisas att de var först)

    Där har du fel, det gäller bara stora inarbetade märken som typ Coca cola, McDonalds etc. Ett litet spa i Stockholm utan inarbetat varumärke har inget skydd om det inte har registrerats.

     Kan ju eventuellt vara inarbetat i omsättningskretsen, dvs skydd i Sthlm, stadsdelen eller liknande. Men det hjälper väl ändå föga, så små företag tenderar att inte ha ekonomisk möjlighet att gå upp i tvist.

     Stämmer inte. Är det inarbetat och förknippat med första salongen, då äger man rätt till varumärket. Juridiken är, hör och häpna, ganska logisk rätt ofta. Hon trodde verkligen att hon kunde komma undan, men det här lär ingen glömma.

  Hon måste ju ha trott att ingen skulle komma på det..! Återigen, uruselt beteende som drar ner synen på de flunsor som verkligen försöker bli tagna på allvar och föra fram att det är ett jobb.

   Som vanligt. Hoppas detta är slutet för henne. Vem är så ä*cklig att skriva ”första head spa i Sverige” när man spelat in samarbete med ett annat bolag som gör det? Bara för att sen lura dem? Fy fan. Må hon ruttna.

  Haha! Antonija har fått jobba hårt med att radera. Hon har tagit bort 500 kommentarer.

   Stabil krishantering… låt mig gissa att det inom kort kommer ett chatgpt-skrivet förlåt på story

  Vad gör man på ett head spa?

   Schamponering, skalpmassage, hår&scalpbehandling. Behandlingen avslutas med fön av håret. Massage med fokus på huvudet helt enkelt.

    Tack för svar!

  Den tjejen är så fake att man blir gråtfärdig…

  Men vad är detta för pinsam människa?! Hon hade kunnat öppna en konkurrerande verksamhet men på ett normalt sätt. Vem går först och filmar hos sin konkurrent, sen tar ett exakt likadant namn och låtsas att man är först i sin genre? Hahahaha det är så dumt att man blir helt matt

   Denna kvinna verkar ha väldigt dålig fantasi och vill utnyttja andras framgångar.

   Ursäkten om samarbetet är så dålig, hon hade ju kunnat göra en ny inspelning…

   Så uppenbart vad hon var ute efter och nu raderar hon alla obekväma kommentarer.
   Hade hon haft rent mjöl i påsen, hade hon bemött dessa kommentarer istället för att radera.

   Vilken pinsam människa!

  Oprofessionellt skriver av det ”äkta” kontot dock… de kunde formulera det mycket bättre!

   De är upprörda vilket är helt befogat!

   Verkar ju vara sjukt chockade, befogat! Tänk dig att de kan tappa hela sin verksamhet och kundkrets på grund av en stor och okreativ influencer som ska låtsas vara först i Sverige. Hoppas dock att ursprungliga bolaget får fler kunder av detta pga folk nu vet att de finns och att priserna de tar förhoppningsvis är lägre 🙂

    Jag förstår absolut att de är upprörda och med all rätt! Men det ser inte bättre ut när det ser så oprofessionellt skrivet ut. De får väl ta det till rätten istället.

   Håller helt med. Känns fruktat oseriöst från båda håll. Upprörd eller ej, så formulerar man sig inte så som företag utåt. Är förresten ”Head spa”ännu ett hittepå koncept på den oreglerade skönhetsbranschen där man kan öppna salong med behandlingar utan att ha vare sig utbildning eller specifika kunskaper? Vem fn går ens på Head spa..

  Jag är ledig men det är något jag bara inte klarar av med den kvinnan. Liksom hela hon. Jag kan inte sätta fingret på var det är, men jag tycker bara hon verkar så osympatisk (falsk?) ? Trots att hon aldrig gjort MIG något- jag tycker inte ens hon är söt/snygg, är inte avundsjuk på varken hennes pengar eller status – så jag undrar genuint var det är som jag stör mig på hos just henne.. men jag klaaaarar bara inte av henne). Skumt de där, hur man kan störa sig på en människa man aldrig mött 😂.

  Tycker folk om henne ? Varför gör man det isf inte? har liksom aldrig fattat vad hon bidrar med förutom ”fula miner” och asjobbig röst? Men nån måste ju göra det … eftersom hon är ”där hon är”…

  Weirda tankar och frågor kanske.

   Haha ”jag är ledig”.. nån konstig auto korrekt på mobilen..😂

   Ska stå..”Det är något jag inte….”

   Har tänkt som du sen första gången jag såg/hörde henne.
   Det är något med henne som inte känns bra, kan inte förklara vad.

   Exakt så.

   Hon ljuger, spelar på folks känslor, kör spel för gallerian, använder vänner och familj som statister i hennes löjliga kanaler, låtsas vara ”rolig” för att manipulera unga barn, hypar sig själv trots att hon uppenbarligen inte är någon som hade kommit någonstans om inte hon hade castats till Ex on the beach (bara det talar ju för hur ”success” hon är), är gapig, skrikig och rent av äcklig i sitt beteende – inte ens en uns rolig, faktiskt. Nu bekräftar hon verkligen bara uppfattningen, hos folk över 12 år, om henne.

  Vilken tragisk brud! Sno från andra för att man är så intorkad själv utan idéer.

  Ser ju jäkligt skönt ut däremot 😍

  Nej men gud så rått? Usch så lågt!! Å girigt!
  Cancel!

  Hoppas hon blir rejält granskad och uthängd i massmedier och anmäld. Det här är inte ok någonstans men blir aldrig förvånad hur långt en människa kan sjunka. Ingen moral utan helt kallt lurar ägaren och alla andra för pengar.

  Men vad är det för oprofessionellt ”orginalkonto?” Som blir hysterisk och skickar allt till skvaller-instagramsidor?
  Hur skulle Sverige se ut om det bara fick finnas EN av allt? En skönhetssalong, en italiensk restaurang, ett apotek osv osv.
  Trist att hon inte skyddat sitt företagsnamn men hon får ju skylla sig själv då.

   Hur ska de veta att Antonija Mandir är en orm?
   Det handlar väl inte så mycket om att hon öppnat en liknande salong, snarare att hon lurat sig in där för att kopiera allt rakt av, ÄVEN namnet. Det är fult och de har all rätt att försöka sprida hennes fuleri.

   Hej Antonija 👋🏼

    Verkligen inte. 😂

   Du verkar ju ha missat poängen totalt…

    Så du menar att originalet är proffesionellt i sitt sätt att visa vad som hänt? 😂

     Men lägg fokus på problemet, försök inte skifta det till att handla om ”offrets” respons. Hon får väl reagera precis som hon vill när hon blir utsatt så här!

      Utsatt för att någon snodde hennes idé? Den helt unika idén om ännu en skönhetssalong?
      Tror du Ingvar Kamprad skulle skriva till skvallerkonton för att någon öppnade en möbelaffär som säljer möbler man får bygga själv? Om han levt då.

       Någons varumärke*

       Men du måste skämta. Du är garanterat A eller någon närstående till henne, för det finns inte en chans att en vuxen människa annars skulle lägga fokuset som du gör. Skärpning!

        Det är jag inte. Vill du ha kopia på mitt leg för att förstå?
        Tydligen finns en chans då jag faktiskt lägger fokuset där. Jag skulle ALDRIG gå till en salong där ägaren beter sig såhär.

       Du jämför en mångmiljardär med en tjej som driver en liten skönhetssalong i Stockholm? Mycket logiskt.

   Antonija? Is this you? Uppenbarligen har du inte förstått problematiken. Alls. Men det kanske är så det funkar med IQ-fiskmås.

   För att redogöra för händelsesförloppet, om du missat det: Antonija har alltså åkt till denna salongen, fått gratis behandling, spelat in allt till ett ”samarbete”. Går sedan hem och smider på en ”masterplan” där hon skriver till salongen att all material tyvärr har bortkommit och att hon inte kan dela det. Samtidigt är planen egentligen att starta ett identiskt bolag, samma namn och samma koncept. Problemet här:

   – Hon stjäl företagsnamnet på HeadspaSthlm (ändrar sista till ”Sweden”
   – Påstår sig vara FÖRST. Det visste och hon att hon inte är.
   – Fullkomligen förstör någons levebröd och verksamhet; hur tusan hade man annars reagerat? ”Vad skoj! Lite konkurrens!”, tror inte det va. Inte med det tidigare nämnda händelsesförloppet.

    Så det första man gör istället är att kontakta nessa och svea på skvallerinsta? Logiskt.
    Proffsigt.

     Hur tänkte du annars att man skulle kunna sprida ordet? Vem skulle dela det och ha en chans mot en influencer som ljuger, lurat och dissat ett annat kvinnligt drivet företagande för att sedan låtsas vara först med något?

     Da manga som foljer influencers som Antonija aven foljer dessa skvallerkonton sa ar det val snarare ganska smart att kontakta dessa?

   Du väljer väldigt konstigt fokus här.

  Tycker det var imponerande & nytänkande 🙂 Hade velat ha Antonija som kompis!

   Lol

  Företagande är som personliga relationer. Alltså, jag vet att influencers ser på typ Succession eller Wolf of Wall Street eller Devil wears prada och bara ”AH det är SÅ man gör!!!!” när själva syftet med de är att visa på baksidan av den här idiotiska ”jag bryr mig inte om någon annan än mig själv”-kulturen – även inom företagsvärlden. Avskyr det här, det är självklart att du kan lura folk om du driver ett företag, det är jättelätt att scamma folk och sen hoppas att efterverkan blir mindre än din vinst men det ÄR inte något vi som följer/ser/tittar på ska stötta. Det skulle inte funka om folk agerade så här i vanliga företagslivet – jag vet inte hur många avtal jag hanterat som är delvis muntliga och vi måste jobba med vad den gråzonen betyder men att rakt ut säga en sak och sen göra en annan – det är inte att vara streetsmart, det är inte att vara savvy eller grit eller business is business, det är bara fult äckligt beteende som förstör för alla andra. Det är exakt samma nivå av ”företagande” som han eller hon som ringer någons farmor och scammar av henne de sista tusenlapparna från hennes konto, och här verkar företaget hon blåser vara så mycket mindre än vad hennes är och folk hejar på för hon har varit med i tvprogram om sitt entreprenörskap och ”girl boss visar var skåpet ska stå” när sanningen är att hon bara lurat dem. 99.3% av företagskontakter agerar inte så här, och vi ska inte förhärliga de här 0.7% som något annat än bedragare för om de tar minsta möjliga vinning är det något vi alla andra förlorar på.

  Då det andra stället öppnade i mitten av augusti så var det snabbt jobbat om hon snodde alla idéer från dem?!
  Hon måste ju definitivt varit där för att kolla in konkurenterna och hade inga planer på något samarbetet.

  Ser att tanrevel har ett aktivt samarbete med Antonjia på TikTok..

  Så kan det bli när man låter sitt ego gå före moralen.

  Nej men det här är så illa! Hoppas verkligen att hon blir cancelled efter detta… Att vara såhär rå och girig och att utnyttja sin redan priviligierade position mot en annan människa för att sen stjäla och ljuga!? WOW! Har alltid haft en så otroligt dålig magkänsla med Antonia, hon känns genomfalsk speciellt med att sitt påklistrade fniss och ”tokeri” 😖 och uppenbarligen verkar hon vare en riktig falsk, vidrig och troligtvis genomrutten person på riktigt… Vem fan rent ut sagt är det som följer henne? Jag förstår inte hur det kan finns något endaste person som tycker att hon har någonting att erbjuda öht

   This! ALLT du skrev. Jag kommer i alla fall inte släppa detta för vem öre.

  Fast har inte A valt exakt samma logo? Ifall jag inte hade vetat allt det här, hade jag utgått ifrån att det är samma företag som har spa:n på olika ställen, då både namnet och logon är samma?

   Nej hon har inte valt samma logga.
   Head spa sthlm har en beige logga med ett ritat ansikte på.
   Antonijas head spa sweden har den gråa med en lotusblomma

  Kan inte yrket influencer bara försvinna? Vad fyller dom för syfte? Är det inte helt galet att man bara kan visa upp sitt hem eller hudvård för att tjäna galna pengar? Jag är 50 + och fattar verkligen inte hur det har kunnat bli så här. Hur många har influencer som sin huvudsysselsättning och tjänar äckligt mycket?
  Herregud, vad ska det bli av de barn som växer upp nu. Vilket någon ha ett ”riktigt” yrke eller vill alla bli influencers…

   Hon underhåller svenska folket och behövde ju en paus 😂😂😂

  I LOVE Antonija, det finns nog en anledning till detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.