William Spets om sin psykiska ohälsa och Justin Biebers kalsongkampanj.
William Spets om sin psykiska ohälsa och Justin Biebers kalsongkampanj. - Foto: STELLA Pictures/Peter Grannby & Jari Kantola/STELLA PICTURES

William Spetz: Då blev jag besatt av Justin Biebers kalsongkampanj

Senast aktuell med sin Netflix-serie "Tore" och med roller i bland annat "Störst av allt" och "Filip och Mona" har William Spetz redan etablerat en gedigen karriär som skådespelare. Men stjärnan började först med en videokamera hemma hos sin mamma.


William Spetz ålder – hur gammal är han?

William Spetz föddes den 4 april år 1996 i Umeå. Han är i skrivande stund 27 år gammal.

William Spetz längd – hur lång är han?

William Spetz är 1,8 meter lång.

Spetz på Musikhjälpen i Lund 2018. Foto: Johan Nilsson/TT

"Då kan jag inte göra mitt jobb."

I en intervju med Expressen 2021 berättar han om sin syn på sitt yrke. Sedan han var liten har han drömt om att bli skådespelare och fick sin första roll i serien "Störst av allt". Sedan dess har han blivit hyllad av kritiker och fans.

– Sekunden som jag blir självmedveten, då kan jag inte göra mitt jobb. Och jag tror att jag är för självkritisk för att få storhetsvansinne. Hade jag börjat reflektera över mitt jobb på det sättet tror jag att jag hade blivit sämre på det jag gör, säger Spetz till Expressen. 

Mamma Jenny om sonen

I en intervju med P4 Västerbotten berättar William Spetz mamma Jenny Markström om sin son som alltid varit en teaterapa. Hemma brukade han filma hela tiden.

– Han filmade överallt så man var inte glad varje gång när man kom hem och det var låtsasblod och grejer överallt, säger hon till P4.

William Spetz 2020. Foto: Magnus Andersson/TT

William Spetz om psykisk ohälsa

I samma intervju med Expressen berättar Spetz om tabut kring psykisk ohälsa. Själv talar han öppet om sin ångest, något som Spetz tackar sin mamma Jenny för. Men samtidigt upplever han att man alltid måste agera klokt och starkt, särskilt om man är drabbad av ångest och depression. 

– Det är okej att prata om psykisk ohälsa, men samtidigt får man inte må för dåligt. Man måste vara klok när man pratar om sin ångest, och säga att den på något vis har stärkt en. Du får inte ha ångest och vara svag.

"Besatt av Justin Biebers kalsongkampanj"

I en intervju med QX berättar Spetz om den nya Netflix-serien "Tore" och hur han hanterade sorgen efter sin avlidna mormor. 

– När min mormor dog blev jag besatt av Justin Biebers kalsongkampanj för Calvin Klein. Att kolla på de bilderna var enda sättet att ”glömma” hur ont det gjorde att ha förlorat henne.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!