- Foto: Jessica Gow/TT & Fredrik Persson/TT

Johanna Nordströms enorma lön – så mycket tjänar komikern

Hur mycket tjänar egentligen poddaren och komikern Johanna Nordström? Det har Nyheter24 tagit reda på och summan är minst sagt svinlande.


Poddaren och komikern Johanna Nordströms, 27, framgångståg tutar på. Förutom den populära podden “Ursäkta” som hon har tillsammans med Edvin Törnblom, är hon även med i juryn för TV4:s Talang och sågs under hösten i TV4:s Förrädarna. 

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

Att vara kvinna i en mansdominerad bransch 

Att vara komiker som kvinna är inte alltid helt enkelt. Hon berättar för Expressen om uppbackningen som kvinnlig komiker. 

– Det finns jättemånga fina människor som stöttar och säger bra saker. Men det är också mycket tvärtom. Tyvärr. För att man tycker att tjejer inte är roliga, och att vi bara skämtar om mens och sex och så där, säger hon till Expressen

Hon fortsätter: 

– Jag och Edvin har kommit fram till att det beror på att killar inte förstår humor. Ha, ha! Killar älskar att skämta om tjocka tjejer, och behöver tydliga skämt som har en tydlig punchline. Tjejer har en smartare humor, som killar inte förstår. Jag tror på riktigt det handlar om det.

Hur mycket tjänar Johanna Nordström? 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Nordström en fastställd förvärvsinkomst på 1 789 007 kronor under 2022. Det motsvarar en månadslön på nästan 150 000 kronor. Dessutom hade hon ett överskott av kapital på  212 197 kronor.

Edvin Törnbloms lyxiga lön – det köpte han efter sin första intjänade miljon

Johanna Nordströms miljonbolag

Hennes bolag Jonielol AB omsatte 2022 12 326 000 kronor och tillgångarna summeras till 19 846 000 kronor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!