Edvin Törnblom är aktuell med liveshowen "Bögen är lös".
Edvin Törnblom är aktuell med liveshowen "Bögen är lös". - Foto: Adam Sundman/SvD/TT och Christine Olsson/TT

Edvin Törnbloms lyxiga lön – det köpte han efter sin första intjänade miljon

Tv-profil, författare och poddare av rang. Ja, Edvin Törnblom har sannerligen många strängar på sin lyra och framgångarna tycks avlösa varandra – något som också ger klirr i kassan för 27-åringen.


Edvin Törnblom har gjort en riktig kometkarriär på bara några år.

Från att ha haft en praktikplats hos produktionsbolaget Nexiko, som grundades av bland andra Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, år 2016 har han startat succépodden "Ursäkta" tillsammans med komikern Johanna Nordström och släppt boken "Bögen är lös", vilken nu blivit till en liveshow. 

Han har också hunnit med en egen realityserie och utsålda livepoddar i Avicii arena, även då i sällskap av Nordström, samt blivit utsedd till Årets HBTQ vid QX-galan 2023.

Edvin Törnblom vann priset för Årets HBTQ på QX-galan 2023. Foto: Henrik Montgomery/TT

Edvin Törnbloms inkomst – så mycket pengar tjänar han

Det går, med andra ord, bra för 27-åringen från Nacka och med framgångarna följer också pengar. Men så har det inte alltid varit. 

– Jag vet verkligen hur det är att inte ha pengar. För bara ett och ett halvt år sedan lånade jag pengar av mina föräldrar för att betala hyran. Och de har inget överflöd, så jag kommer inte från pengar, har han sagt i en intervju med Expressen.

Men nu ser situationen väldigt annorlunda ut. Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Törnblom en fastställd förvärvsinkomst på 1 780 572 kronor under 2022. Dessutom hade han ett överskott av kapital på 184 276 kronor.

Edvin Törnblom gör liveshowen "Bögen är lös"

Edvin Törnblom om första miljonen: "Hisnande"

För Expressen har Edvin Törnblom berättat hur det kändes när han tjänat sin allra första miljon. 

– It was fun! Jag tog faktiskt en printscreen och skickade till mina föräldrar. Det var ändå en hisnande och speciell känsla och jag firade med en väska från Prada.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström hade en egen realityserie hos TV4. Foto: Fredrik Persson/TT

Edvin Törnblom AB omsätter miljoner

I det egna bolaget Edvin Törnblom AB, som omsatte 6 136 000 kronor och som gick med 4 532 000 kronor i vinst under 2022, finns tillgångar som beräknas uppgå till 6 307 000 kronor. 

Men enligt Edvin Törnblom är hans liv sig relativt likt, pengarna till trots. 

– Jag är inte vårdslös och försöker ha koll, men det hade förstås varit bra om jag var mer intresserad så att jag hade fått pengarna att växa. Jag har varit rik så kort tid så jag går väl fortfarande runt i någon form av lyckorus. Dessutom lever jag fortfarande från lön till lön lika mycket som jag gjorde när jag var en vanlig löntagare, har han sagt till Expressen.

Edvin Törnblom om Ursäkta-podden med Johanna Nordström: "Så samkörda"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!