Simon J Berger
Simon J Berger tjänar bra med pengar! - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild

Så mycket tjänar Simon J Berger – lönen avslöjad

​Skådespelaren Simon J Berger tokhyllas för sin insats i SVT:s storsatsning Historien om Sverige. Är du också nyfiken på hur mycket skådespelaren tjänar? Nyheter24 har tagit reda på hans lön. Läs mer här.


Skådespelaren Simon J Berger har en lång karriär bakom sig och har synts i Torka aldrig tårar utan handskar, Exit, Jägarna och Upp till kamp. Just nu är Simon J Berger högaktuell som berättare i SVT:s storsatsning Historien om Sverige.

Där får vi under 10 delar följa Sveriges historia – från istiden till idag. Historien om Sverige har blivit en enorm tittarsuccé, och premiäravsnittet har dragit tittarsiffror över miljonen, enligt mätningar från MMS.

Simon J Berger. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Tidigare skrev Nyheter24 om hur Historien om Sverige väckt starka reaktioner hos tittarna som har lovordat serien, som ska vara SVT:s mest påkostade produktion någonsin. Även Simon J Bergers del i programmet har hyllats unisont av tittarna.

Har du koll på Exit-stjärnan Simon J Bergers kända bonusmamma?

Simon J Berger och hans lön – så mycket pengar tjänar han

Simon J Berger, som är född på Södermalm i Stockholm, bor än idag kvar i huvudstaden. Han är gift med dramatikern Kajsa Isaksson, och tillsammans har de dottern Lo som föddes 2017.

Men inte bara privatlivet och karriären går som på räls för skådespelaren. Även ekonomiskt går det nämligen fint för Simon J Berger. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av så hade Simon J Berger år 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 577 098 kronor, med ett överskott på 489 386 kronor.

Det går bra för Simon J Berger! Bildkälla: Hossein Salmanzadeh/TT Bild

Simon J Berger och hans förmögenhet – över miljonen i bolaget

Utslaget över 12 månader blir det en månadslön på 48 091 kronor. Men lönen och överskottet är inte de enda pengarna Simon har. 

Han är även verksam i bolaget Simon J Berger Produktion AB, som enligt Allabolag har tillgångar på 1,8 miljoner kronor.

Trevligt!

Melinda Jacobs lön – så mycket pengar tjänar hon
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!