Melinda Jacobs
Författaren och familjehemsmamman Melinda Jacobs. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Melinda Jacobs lön – så mycket pengar tjänar hon

Melinda Jacobs är kanske Sveriges mest kända familjehemsmamma. Idag är hon gift med artisten E-Type, och tillsammans med alla barnen bor familjen i Vadstena. Att E-Type har det gott ställt råder det nog ingen tvekan om, men är du också nyfiken på hur mycket pengar Melinda tjänar? Här får du veta hennes lön.


Melinda Jacobs blev känd för svenska folket under väldigt tragiska omständigheter. Melinda var fosterhemsmamma åt den lilla flickan Esmeralda, som i media kom att kallas för "Lilla hjärtat".

Esmeralda kom till Melinda och hennes dåvarande make Lasse Lundberg när hon var bara sju veckor gammal.

Sedan ett tidigare äktenskap med artisten Anders Hildeskog hade Melinda också de biologiska döttrarna Vanessa och Savannah

Melinda Jacobs 2021. Bildkälla: Sofia Ekström/SvD/TT Bild

Melinda och Lasse fick tillsammans dottern Vendla, och tillsammans med Esmeralda bodde hela familjen i Vadstena.

– Hon blev en naturlig del av vår familj direkt. Vi stod liksom här med hjärtat på vid gavel, berättade Melinda Jacobs i en intervju med Dagens Nyheter år 2020.

Efter att ha levt tillsammans med Melinda, Lasse och alla systrarna i två år och nio månader så slets Esmeralda upp från tryggheten som var hennes hem och familj. 

Esmeraldas biologiska föräldrar hade lyckats få vårdnaden över henne igen. Detta trots att föräldrarna befann sig i ett aktivt missbruk.

Den 30 januari 2020 hittades Esmeralda död, och det visade sig att det var hennes biologiska föräldrar som hade tagit flickans liv. Esmeralda blev bara tre år gammal.

Esmeralda blev bara tre år gammal. Bildkälla: Stella Pictures

Efter Esmeraldas död har Melinda Jacobs kämpat outtröttligt för att få igenom Lex lilla hjärtat. Den 1 juli 2022 trädde de nya lagarna igenom, och de innebär bland annat nya regler gällande socialtjänstens ansvar om när en placering ska upphöra.

Tillsammans med Lasse Lundberg grundade Melinda den ideella föreningen Lilla Hjärtat vänförening.

Så träffades Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson

Melinda Jacobs lever idag tillsammans med artisten Martin "E-Type" Erikson i Vadstena. När Martin och Melinda tidigare i år gästade Efter fem i TV4 så svarade de på något som många nog har undrat – nämligen hur det kom sig att det något otippade paret träffades. De blev sammanförda av sina gemensamma vänner Sara och Patrik.

– Dom var och hjälpte mig med Esmeraldas rum, och så var det massa som gjorde att du kom på tal och sen ledde till en middag, och sen tog det ett tag. Men sen. Sen så, sa Melinda i Efter fem.

Melinda Jacobs har skrivit boken Hon hette Esmeralda. Bildkälla: Stella Pictures.

Den 23 januari 2023 föddes parets dotter Izadora Elisabeth Esmeralda. I huset i Vadstena är det sällan tyst – där bor Melinda, Martin och alla barnen – både de biologiska och så fosterhemsbarnen. Melinda, som tidigare jobbat som skötare, är sedan 2020 familjehemsmamma på heltid.

Melinda Jacobs med dottern Izadora. Bildkälla: Stella Pictures.

Den 16 september 2023 gifte sig Martin och Melinda i Vadstena Kyrka, och i SVT:s dokumentär E-Type – The way I wanna live får vi en närmare insyn bakom kulisserna på det påkostade bröllopet med över 300 gäster.

Så mycket pengar tjänar E-Type 

Melinda är familjehemsmamma på heltid, men hon har också skrivit böcker samt drivit podden Familjärt tillsammans med vännerna John och Johan Valencia. Det var i just den podden som Melinda i våras avslöjade hur hon och E-Type gör med sin ekonomi. Melinda är den som har det övergripande ansvaret över ekonomin.

– Jag har full koll. Nu har vi ju precis flyttat ihop, så vi har inte riktigt fördelat det ännu. Men jag har alltid skött ekonomin i alla relationer jag har haft. Det är både roligt och väldigt viktigt. Jag skulle aldrig släppa ifrån mig det ansvaret till någon annan, sa Melinda och skrattade.

Som en av Sveriges mest kända artister har E-Type många miljoner på kontot – exakt hur många kan du läsa om här.

Melinda Jacobs lön – så mycket pengar tjänar hon

Men hur ser Melinda Jacobs ekonomi ut? Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 nu har tagit del av så hade Melinda Jacobs år 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 659 532 kronor. 

Utslaget på tolv månader ger det en månadslön på 54 961 kronor.

Agneta Sjödins lön – så mycket tjänar legenden

Tilde de Paulas pengaregn – så mycket tjänar hon

Så mycket pengar tjänar Rickard Sjöberg

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!